Testontwikkelaar profiel- en studiekeuze

Solliciteer

Gezocht: Testontwikkelaar profiel- en studiekeuze (32-40u/w)

Wil je middelbare scholieren helpen in hun loopbaanontwikkeling? Vind je het leuk om conceptueel bezig te zijn en schrik je ook niet als het een beetje op programmeren begint te lijken? Ben je proactief, kritisch en houd je van afwisseling? Dan zoeken we jou!

Dit is Lyceo 

Met zo’n 200 vestigingen is Lyceo de grootste, snelst groeiende en meest innovatieve onderwijsondersteuner in Nederland. Je vindt ons door het hele land – op de vele scholen waarmee we samenwerken en op onze eigen vestigingen. Op onze locaties ondersteunen wij leerlingen o.a. met bijlessen, huiswerkbegeleiding, examentraining en het verbeteren van hun studievaardigheden.

Als medewerker lesontwikkeling op het hoofdkantoor in Leiden ben jij onderdeel van Team Uitgeverij. Het team bestaat uit specialisten voor drukwerk en digitaal materiaal. Vanuit eigen verantwoordelijkheid en expertise werkt het team veel samen met andere afdelingen. Klaar voor een functie met impact? We maken graag kennis met je.

Wat ga je doen?

In de lesmethodes van Qompas en Lyceo gaan leerlingen (vmbo, havo en vwo) aan de slag met hun profiel- en studiekeuze. In deze lesmethode leren ze zichzelf kennen, ontdekken ze wat hun interesses en competenties zijn en helpen we ze bij het vinden van een passend profiel en studie. Onze lesmethodes zitten vol met tests en opdrachten om leerlingen te helpen bij het (leren) kiezen. In deze functie ontwikkel je tests en opdrachten voor leerlingen. Je bedenkt het concept van een test, ontwikkelt de testvragen en het scoremodel en spart met onze IT-afdeling over hoe we deze test kunnen programmeren. Van bestaande tests kun je met jouw statistische kennis uitspraken doen over de validiteit en stel je verbeteringen voor zodat we onze lesmethodes nóg beter kunnen maken. De tests vul je aan met opdrachten waarin leerlingen reflecteren op hun uitslag. Met onze adaptieve methodes krijgen leerlingen een op maat gemaakt programma. Jij zorgt ervoor dat er voor iedere leerling een relevant programma beschikbaar is.. 

Wie ben jij? 

 • Een afgeronde wo-opleiding. Bijvoorbeeld Psychologie, Onderwijskunde of Opleidingskunde, maar we staan open voor andere richtingen.
 • Je weet wat vmbo’ers, havisten en vwo’ers beweegt en kunt ze op de juiste manier aanspreken: ook (of misschien juist!) de leerlingen die níet uit zichzelf al warmlopen voor het maken van vervolgkeuzes.
 • Veel materiaal is digitaal, jij kunt HTML of XML of vindt het leuk om dit te leren.
 • Je vindt het leuk om data te analyseren van leerlingen om te zien wat wel en niet werkt. Kennis van SQL is een pré.
 • Je bent een aanpakker en vindt het leuk om verschillende projecten in goede banen te leiden.
 • Je bent communicatief sterk en jouw schrijfstijl sluit aan op de belevingswereld van jongeren. 

Wat kan je van ons verwachten:

Je wordt onderdeel van een jong team met enthousiaste collega’s van wie je veel kunt leren. Verder bieden we je veel vrijheid en ruimte voor initiatief en ideeën en een informele werksfeer!

 • Een startsalaris tussen de € 2700,- en € 3000,- euro bruto per maand op basis van 40 uur.
 • 23 vakantiedagen per jaar en 8% vakantiegeld.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een pensioenregeling en reiskostenvergoeding.
 • Een laptop en mobiele telefoon.
 • Mogelijkheid tot deelname aan onze Lyceo Academie. Dit is ons trainingsprogramma waarin je fysieke en online trainingen kunt volgen die je helpen groeien als professional.
 • Regelmatig borrels, uitjes en één keer per jaar een groot feest met de hele organisatie.

Lyceo – Leren leer je zo! 

Ieder kind is anders. En met miljoenen verschillende talenten én struikelblokken, gaat leren niet voor iedereen vanzelf. Daarom hebben sommige leerlingen wat extra aandacht nodig. Aandacht voor leren zelf. Want leren kun je leren. Dat vinden we niet alleen, dat hebben we ook wetenschappelijk bewezen.

Bij Lyceo leren we leerlingen leren. Daar hebben ze bij elke toets, elk school- of studiejaar en bij alles wat ze daarna ondernemen, profijt van. Mede dankzij jou gaan leerlingen straks met meer zelfvertrouwen naar school.

Aan het werk!

Samen ontdekken of deze baan past bij jouw kennis, vaardigheden en ambities? Je mag ons altijd bellen, appen of mailen. Recruiters Melissa en Ellen bereik je per telefoon of app via 071 790 00 56. Mailen kan naar recruitment@lyceo.nl.

Al helemaal overtuigd? Dan stuur je meteen je cv en motivatiebrief toe via het sollicitatieformulier. Die bekijken we binnen 1-3 werkdagen, waarna we hopelijk een gesprek kunnen plannen. Klikt het tijdens het sollicitatiegesprek? Dan voeren we een tweede gesprek en nemen we een persoonlijkheidstest af om je beter te leren kennen. Iedereen enthousiast? Dan worden we collega’s!

Werk je voor een werving- en selectiebureau en wil je ons helpen met het vervullen van deze vacature? Niet nodig! Het Lyceo-gevoel ervaar je alleen als je direct bij ons solliciteert.