Systeembeheerder

Solliciteer

Gezocht: Systeembeheerder (32-40u/w)

Wil jij aan de slag bij een informele en innovatieve organisatie met maatschappelijke impact? Ter versterking van ons team hebben we plek voor een systeem- en netwerkbeheerder die veilige en stabiele werkomgevingen realiseert voor alle collega’s. We maken graag kennis met je!

Lyceo – Leren leer je zo!

Ieder kind is anders. En met miljoenen verschillende talenten én struikelblokken, gaat leren niet voor iedereen vanzelf. Daarom hebben sommige leerlingen wat extra aandacht nodig. Aandacht voor leren zelf. Want leren kun je leren. Dat vinden we niet alleen, dat hebben we ook wetenschappelijk bewezen.

Bij Lyceo leren we leerlingen leren. Daar hebben ze bij elke toets, elk school- of studiejaar en bij alles wat ze daarna ondernemen, profijt van. Mede dankzij jou gaan leerlingen straks met meer zelfvertrouwen naar school.

Wat ga je doen?

Met zo’n 400 collega’s werken wij iedere dag weer aan onze missie: leerlingen alle ondersteuning bieden voor een bloeiende schooltijd. Dit doen wij o.a. vanuit meer dan 175 vestigingen door het hele land, waar wij o.a. huiswerkbegeleiding, bijles en examentraining verzorgen, en vanuit ons kantoor in Leiden. In deze veelzijdige functie zorg jij dat onze systemen soepel draaien en dat alle collega’s altijd kunnen vertrouwen op een veilige en betrouwbare ICT-omgeving. Je kijkt kritisch naar de bestaande omgeving en werkwijze, je werkt mee aan verbeteringen en veranderingen. Het doel is uiteindelijk om alles zo gemakkelijk mogelijk op afstand en centraal te beheren.

 • Beheren en optimaliseren van de ICT-infrastructuur zoals AzureAD, het lokale netwerk, servers en de Office365 inrichting.

 • Verantwoordelijk voor de besturings- en applicatiesoftware van werkplekken en servers.

 • Beheer en update van standaardapplicaties (Technisch Applicatiebeheer).

 • Domeinbeheer.

 • Beheer van de telefonie omgeving.

 • Oplossen van 2e lijns ICT vraagstukken.

 • Het meedenken vanuit je ICT rol met systeem en netwerk aanpassingen die de veiligheid en beschikbaarheid van de juiste data op de juiste plaats mogelijk maken.

Je collega’s

Met 175 vestigingen is Lyceo de grootste onderwijsondersteuner in Nederland. Een innovatieve onderneming die altijd in beweging is. Zo ontwikkelen wij continu nieuwe eigen lesmethodes en apps. We zijn de snelst groeiende en meest innovatieve onderwijsondersteuner van Nederland. Je vindt ons door het hele land met examentraining, huiswerkbegeleiding, studie- en beroepskeuze tot leren programmeren. We willen elke dag weer leerlingen motiveren het beste uit zichzelf te halen. Dit doen we door het geven van inhoudelijke begeleiding en het verbeteren van studievaardigheden. Onze kernwaarden zijn vertrouwen, deskundigheid en een flinke dosis positiviteit. Met ons Lyceo Extra programma zetten wij ons in voor gelijke kansen in het onderwijs.

In deze functie werk je samen met je collega's van de servicedesk, de facilitair manager en manager back-office.

Je neemt met je mee...

Een frisse blik! We zijn met een leuk en enthousiast team waar al veel kennis aanwezig is. Toch zijn we op zoek naar iemand die kritische vragen durft te stellen en we hopen dat we met jouw ervaring verdere slagen kunnen maken. Verder maak je ons blij met:

 • Minimaal MBO+ werk- en denkniveau.

 • Kennis en ervaring van server- en netwerkbeheer (Active Directory, Microsoft Azure).

 • Werkplekbeheer op afstand (Office 365 en InTune).

 • Ervaring met telefonie beheer.

 • Ervaring met functioneel beheer van een ticketsysteem is een pré.

Dit krijg je van ons

Natuurlijk mag je iets terugverwachten voor jouw tijd en inzet. Wij bieden jou op basis van een 40-urige werkweek onder meer:

 • Een salaris tussen de € 3.000,- en € 3.500,- bruto per maand op basis van 40 uur en afhankelijk van kennis en ervaring.

 • 23 vakantiedagen per jaar en 8% vakantiegeld. Goed nieuws! Vanaf 1 januari 2025 krijg je 25 vakantiedagen per jaar. Bovendien kun je tot 5 extra vakantiedagen bij kopen om nog meer te genieten.

 • Een pensioenregeling met vaste werkgeversbijdrage van 6%.

 • Reiskostenvergoeding per km of volledige reiskostenvergoeding als je met het OV reist.

 • Een laptop en telefoon.

 • De mogelijkheid om een fiets te leasen.

 • Mogelijkheid tot deelname aan onze Lyceo Academie. Dit is ons trainingsprogramma waarin je fysieke en online trainingen kunt volgen die je helpen groeien als professional.

 • Onze geweldige kok Esther die vier dagen per week een heerlijke lunch bereidt, voor een kleine bijdrage schuif je gezellig aan.

 • En niet te vergeten, onze enthousiaste medewerkersvereniging zorgt ervoor dat er elke maand wel iets leuks te beleven valt tegen een kleine vergoeding, of het nu gaat om borrels of activiteiten. 

Aan het werk!

Samen ontdekken of deze baan past bij jouw kennis, vaardigheden en ambities? Je mag ons altijd bellen, appen of mailen. Recruiters Ellen, Melissa en Tess bereik je per telefoon of app via 071 790 00 56. Mailen kan naar recruitment@lyceo.nl.

Al helemaal overtuigd? Dan stuur je meteen je cv en motivatiebrief toe via het sollicitatieformulier. Die bekijken we binnen 1-3 werkdagen, waarna we hopelijk een gesprek kunnen plannen. Klikt het tijdens het sollicitatiegesprek? Dan voeren we een tweede gesprek waarin we je nog beter leren kennen. Iedereen enthousiast? Dan worden we collega’s!

Werk je voor een werving- en selectiebureau en wil je ons helpen met het vervullen van deze vacature? Niet nodig! Het Lyceo-gevoel ervaar je alleen als je direct bij ons solliciteert.