Salesmanager

Solliciteer

Vacature: Salesmanager Voortgezet Onderwijs Noord-Oost Nederland (32-40u/w)

Werkgebied: Noord-Oost Nederland

De afgelopen jaren is Lyceo uitgegroeid tot de toonaangevende onderwijsondersteuner in Nederland. Wij zien onszelf als partner van het onderwijs en ondersteunen scholen op de niet-kerntaken en ontlasten zo het docententeam bij de uitvoering van de onderwijstaak. Dit doen we op veel verschillende manieren: van huiswerkbegeleiding, examentraining, lente-zomerscholen en bijspijkertrajecten tot het verzorgen van lesopvang, surveilleren, studiekeuze en leren programmeren. Als salesmanager ben jij het gezicht van Lyceo en help jij scholen in het voortgezet onderwijs om hun ambities en doelen te realiseren.

In 't kort

 • Verantwoordelijk voor het bouwen van commerciële relaties.
 • Een uitdagende baan met veel afwisseling.
 • Een contract voor onbepaalde tijd.
 • Een variabele bonusregeling.

Lyceo – Leren leer je zo!

Ieder kind is anders. En met miljoenen verschillende talenten én struikelblokken, gaat leren niet voor iedereen vanzelf. Daarom hebben sommige leerlingen wat extra aandacht nodig. Aandacht voor leren zelf. Want leren kun je leren. Dat vinden we niet alleen, dat hebben we ook wetenschappelijk bewezen.

Bij Lyceo leren we leerlingen leren. Daar hebben ze bij elke toets, elk school- of studiejaar en bij alles wat ze daarna ondernemen, profijt van. Mede dankzij jou gaan leerlingen straks met meer zelfvertrouwen naar school.

Wat ga je doen?

Als salesmanager bouw je aan commerciële relaties met middelbare scholen en samenwerkingspartners. Samen kijken jullie hoe Lyceo de school kan ondersteunen bij het realiseren van schooldoelstellingen en -plannen. Elke school heeft zijn eigen identiteit en kent unieke uitdagingen. Jij probeert deze uitdagingen te achterhalen om zo goed mogelijk advies te geven welke interventies van Lyceo maximale waarde toevoegen. Uiteindelijk resulteren jouw inspanningen in overeenkomsten over aanvullende begeleiding vanuit Lyceo. Hierna treedt je op als relatiemanager en verdiep je de samenwerking bij elk bezoek aan de school. In het kort behelst de baan het volgende:

 • Het signaleren en analyseren van de hulpvraag van middelbare scholen.
 • Scholen kennis laten maken met onze diensten met als doel het uitbouwen van de dienstverlening van Lyceo.
 • Het op- en uitbouwen van je relatienetwerk bij scholen op beslisniveau.
 • Zorgdragen voor een goede overdracht naar onze binnendienst voor een soepel verloop van de opdrachten.

Jouw werkgebied beslaat Noord-Oost Nederland. 

Je collega’s

Met 175 vestigingen is Lyceo de grootste onderwijsondersteuner in Nederland. Een innovatieve onderneming die altijd in beweging is. Zo ontwikkelen wij continu nieuwe eigen lesmethodes en apps. We zijn de snelst groeiende en meest innovatieve onderwijsondersteuner van Nederland. Je vindt ons door het hele land met examentraining, huiswerkbegeleiding, studie- en beroepskeuze tot leren programmeren. We willen elke dag weer leerlingen motiveren het beste uit zichzelf te halen. Dit doen we door het geven van inhoudelijke begeleiding en het verbeteren van studievaardigheden. Onze kernwaarden zijn persoonlijke aandacht, vertrouwen en een flinke dosis positiviteit. Met ons Lyceo Extra programma zetten wij ons in voor gelijke kansen in het onderwijs.

Je komt te werken in ons enthousiaste salesteam, waarin je samenwerkt met salesmanagers in het primair en voortgezet onderwijs en accountmanagers binnendienst. In het team heerst een positieve no-nonsense cultuur. Je hebt veel contact met onze clustermanagers, vestigingsmanagers en projectcoördinatoren. Want samen werken jullie hard aan een fijne schooltijd voor leerlingen. Iedereen wil vooruit en de lijntjes zijn kort. Natuurlijk word er hard gewerkt, maar twee keer per jaar laten jullie de focus even los tijdens de onvergetelijke personeelsuitjes.

Jij neemt met je mee …

Als ambassadeur van Lyceo adem je onze kernwaarden: positiviteit, deskundigheid en vertrouwen. Je bent een netwerker, neemt initiatief en geeft niet snel op. Voor deze rol hoef je geen onderwijsachtergrond te hebben. Wel verwachten we bereidheid om je snel in het onderwijs te verdiepen. Ons ideaalplaatje ziet er verder zo uit:

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau.
 • Relevante ervaring in een commerciële functie binnen een dienstverlenende branche.
 • Affiniteit met onderwijs. 

Dit krijg je van ons

Natuurlijk mag je iets terugverwachten voor jouw tijd en inzet. Wij bieden jou op basis van een 40-urige werkweek onder meer:

 • Een salaris tussen de €3000,- en €4500,- bruto per maand op basis van 40 uur en afhankelijk van ervaring.
 • Een variabele bonusregeling.
 • Een bedrijfsauto.
 • Een pensioenregeling, vakantiegeld en volledige reiskostenvergoeding.
 • Een laptop en telefoon.
 • De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen en door te groeien binnen Lyceo.
 • Een contract voor onbepaalde tijd. 

Aan het werk!

Aan het werk!

Samen ontdekken of deze baan past bij jouw kennis, vaardigheden en ambities? Je mag ons altijd bellen, appen of mailen. Recruiters Ellen en Melissa bereik je per telefoon of app via 071 790 00 56. Mailen kan naar recruitment@lyceo.nl.

Al helemaal overtuigd? Dan stuur je meteen je cv en motivatiebrief toe via het sollicitatieformulier. Die bekijken we binnen 1-3 werkdagen, waarna we hopelijk een gesprek kunnen plannen. Klikt het tijdens het sollicitatiegesprek? Dan voeren we een tweede gesprek en nemen we een persoonlijkheidstest af om je beter te leren kennen. Iedereen enthousiast? Dan worden we collega’s!

Werk je voor een werving- en selectiebureau en wil je ons helpen met het vervullen van deze vacature? Niet nodig! Het Lyceo-gevoel ervaar je alleen als je direct bij ons solliciteert.