Remedial Teacher

Solliciteer

Remedial Teacher(s) gezocht - diverse locaties (4-32u/w)

Ons RT-team zoekt versterking vanaf het nieuwe schooljaar! Ben jij een startende of ervaren RT’er die leerlingen de hulp kan bieden die ze nodig hebben? Krijg je energie van een omgeving waarin positiviteit en vertrouwen centraal staan? Dan zoeken we jou!

In 't kort

✔ Het begeleiden van leerlingen die extra hulp nodig hebben.
✔ Een breed takenpakket, waarin geen dag hetzelfde is.
✔ Een contract voor onbepaalde tijd.
✔ Mogelijkheden in Amsterdam, Leiden, Den Haag, Rotterdam, Dordrecht en Twente.
✔10 weken vakantie per jaar. Vrije dagen op te nemen in de schoolvakanties.

Lyceo – Leren leer je zo!

Ieder kind is anders. En met miljoenen verschillende talenten én struikelblokken, gaat leren niet voor iedereen vanzelf. Daarom hebben sommige leerlingen wat extra aandacht nodig. Aandacht voor leren zelf. Want leren kun je leren. Dat vinden we niet alleen, dat hebben we ook wetenschappelijk bewezen.

Bij Lyceo leren we leerlingen leren. Daar hebben ze bij elke toets, elk school- of studiejaar en bij alles wat ze daarna ondernemen, profijt van. Mede dankzij jou gaan leerlingen straks met meer zelfvertrouwen naar school.

Wat ga je doen?

Op verschillende locaties in het land bieden wij voor leerlingen in het basisonderwijs Remedial Teaching aan. Dit doen wij zowel vanuit onze samenwerking met scholen, waarbij je op de school begeleiding biedt, of vanuit één van onze vestigingen voor particulieren klanten. Vaak bestaat je functie uit een combinatie van beide.

Als RT’er bestaan jouw werkzaamheden onder andere uit:

 • Het begeleiden van leerlingen met taal- en rekenachterstanden, zowel individueel als in kleine groepjes.

 • Wanneer een kind begeleiding nodig heeft met executieve functies of op sociaal-emotioneel gebied, kun jij ook begeleiding bieden.

 • Het voeren van intake- en voortgangsgesprekken.

 • Het opstellen van handelingsplannen en die monitoren.

Remedial Teacher Annika over haar functie

In begin mijn dag op een vestiging in Rotterdam. Daar bereid ik mijn lessen voor die ik in de ochtend ga geven op een schoolvestiging in de buurt. Om 11 uur start ik met het eerste groepje leerlingen die komen voor rekenen.

In de middag ga ik naar onze eigen vestiging waar ik de lessen voor de middag voorbereid. Nog voordat de eerste leerling komt, bel ik een ouder waarmee ik het handelingsplan bespreek die ik voor haar zoon heb gemaakt. Dan start ik met de eerste leerling, een middelbare scholier die ik help met Nederlands en begrijpend lezen. Daarna komt er nog een leerling voor reken en ik sluit de dag af met een leerling die voor spelling komt. Een keer in de twee weken eindig ik mijn werkdag met een werkoverleg.

Jij neemt met je mee …

Een hart voor onderwijs. Want jij vindt dat leerlingen alle ondersteuning verdienen voor een bloeiende schooltijd. Je werkt gestructureerd en bent communicatief sterk. Ons ideaalplaatje ziet er verder zo uit:

 • Je hebt een onderwijsbevoegdheid, diploma Remedial Teaching of een relevante (universitaire) opleiding afgerond.

 • Kennis van leerstrategieën en didactische leerlijnen van methodes.

 • Up-to-date kennis van dyslexie, hoogbegaafdheid, vroegtijdige onderkenning, etc.

 • Je bent waar nodig flexibel als het gaat om het werken op andere locaties.

 • Het hebben van een diagnostiek aantekening is een pré.

Je collega’s

Met 175 vestigingen is Lyceo de grootste onderwijsondersteuner in Nederland. Een innovatieve onderneming die altijd in beweging is. Zo ontwikkelen wij continu nieuwe eigen lesmethodes en apps. We zijn de snelst groeiende en meest innovatieve onderwijsondersteuner van Nederland. Je vindt ons door het hele land met examentraining, huiswerkbegeleiding, studie- en beroepskeuze tot leren programmeren. We willen elke dag weer leerlingen motiveren het beste uit zichzelf te halen. Dit doen we door het geven van inhoudelijke begeleiding en het verbeteren van studievaardigheden. Onze kernwaarden zijn vertrouwen, deskundigheid en een flinke dosis positiviteit. Met ons Lyceo Extra programma zetten wij ons in voor gelijke kansen in het onderwijs.

Je komt te werken in een multidisciplinair team dat bestaat uit orthopedagogen, remedial teachers, onderwijsspecialisten en psychologen. Ook heb je veel contact met de vestigingsmanagers die op de vestigingen bij jou in de buurt werken. In het team is de sfeer positief en wil iedereen vooruit. Maar één keer per jaar laten we de focus even los tijdens het onvergetelijke personeelsuitje!

Dit krijg je van ons

Natuurlijk mag je voor je tijd en inzet iets terugverwachten. Ons pakket arbeidsvoorwaarden bestaat uit onder meer:

 • Een bruto maandsalaris van € 2600,- tot € 3500,- op basis van 40 uur en afhankelijk van kennis en ervaring.

 • Vakantiegeld en een pensioenregeling.

 • Uren zijn in overleg. We zoeken een collega die minimaal 4 uur per week beschikbaar is.

 • Volop training en coaching om je persoonlijk te ontwikkelen en je kennis up-to-date te houden.

 • Mogelijkheid tot deelname aan onze Lyceo Academie. Dit is ons trainingsprogramma waarin je fysieke en online trainingen kunt volgen die je helpen groeien als professional. Volg bijvoorbeeld de training klassenmanagement en/of feedback en coaching.

 • Een contract voor onbepaalde tijd.

 • 10 weken vakantie per jaar. Vrije dagen op te nemen in de schoolvakanties.

 • Volledige reiskostenvergoeding als je met het OV reist of een kilometervergoeding.

 • Een superleuk team met regelmatig borrels en personeelsuitjes.

Aan het werk

Samen ontdekken of deze baan past bij jouw kennis, vaardigheden en ambities? Je mag ons altijd bellen, appen of mailen. Recruiters Ellen, Melissa en Tess bereik je per telefoon of app via 071 790 00 56. Mailen kan naar recruitment@lyceo.nl.

Al helemaal overtuigd? Dan stuur je meteen je cv en motivatiebrief toe via het sollicitatieformulier. Die bekijken we binnen 1-3 werkdagen, waarna we hopelijk een gesprek kunnen plannen. Klikt het tijdens het sollicitatiegesprek? Dan voeren we een tweede gesprek waarin we je nog beter leren kennen. Iedereen enthousiast? Dan worden we collega’s! 

Werk je voor een werving- en selectiebureau en wil je ons helpen met het vervullen van deze vacature? Niet nodig! Het Lyceo-gevoel ervaar je alleen als je direct bij ons solliciteert.