Projectcoördinator educatieve uitgeverij

Solliciteer

Gezocht: Projectcoördinator educatieve uitgeverij (32-40u/w)

Ben jij opzoek naar een uitdagende rol waarin je impact maakt op het onderwijs? Krijg jij energie van het ontwikkelen van (digitale) leermiddelen? Kom dan werken bij Lyceo. Wij zoeken een Projectcoördinator Educatieve Uitgeverij voor op het hoofdkantoor in Leiden. 

In ’t kort

 • Verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuw en bestaand (digitaal) lesmateriaal.

 • Een informele omgeving waar je veel kunt leren.

 • Een leuk team, regelmatig borrels, uitjes en één keer per jaar een groot feest met de hele organisatie. 

 • Direct een vast contract.

Dit is Lyceo 

Met 175 vestigingen is Lyceo de grootste onderwijsondersteuner in Nederland. Een innovatieve onderneming die altijd in beweging is. Zo ontwikkelen wij continu nieuwe eigen lesmethodes en apps. We zijn de snelst groeiende en meest innovatieve onderwijsondersteuner van Nederland. Je vindt ons door het hele land met examentraining, huiswerkbegeleiding, studie- en beroepskeuze tot leren programmeren. We willen elke dag weer leerlingen motiveren het beste uit zichzelf te halen. Dit doen we door het geven van inhoudelijke begeleiding en het verbeteren van studievaardigheden. Onze kernwaarden zijn vertrouwen, deskundigheid en een flinke dosis positiviteit. Met ons Lyceo Extra programma zetten wij ons in voor gelijke kansen in het onderwijs.

Als Projectcoördinator Educatieve Uitgeverij op het hoofdkantoor in Leiden ben jij onderdeel van Team Uitgeverij. Het team bestaat uit specialisten voor drukwerk en digitaal materiaal. Vanuit eigen verantwoordelijkheid en expertise werkt het team veel samen met andere afdelingen. Klaar voor een functie met impact? We maken graag kennis met je.

Wat ga je doen?

Als Projectcoördinator Educatieve Uitgeverij…

…ben jij de drijvende kracht achter de ontwikkeling van zowel nieuw als bestaand (digitaal) lesmateriaal. Bij (digitaal) lesmateriaal van Lyceo kun je denken aan video's, theorie en vragenlijsten voor het online oefenplatform Lyceo Oefenen, of bijvoorbeeld werkboeken voor leerlingen en handleidingen voor onze begeleiders.

Jaarlijks herzien we het bestaande lesmateriaal en breiden we ons aanbod uit. Als projectcoördinator ontwikkel je voor een beperkt deel zelf het materiaal, maar voor de meeste opdrachten zet je freelancers in. Je staat in nauw contact met getalenteerde auteurs, creatieve studenten voor opmaakwerk, bedreven filmers en uitmuntende editors.

 • Je schrijft werkinstructies en formats.

 • Je houdt contact met freelancers en zorgt ervoor dat kwalitatief goede eindproducten worden opgeleverd.

 • Je bewaakt deadlines.

 • Je evalueert het ontwikkelde en gebruikte lesmateriaal. Dit doe je zowel op taal als (leer)niveau.

Wie ben jij? 

Bij Lyceo draait het om hart voor onderwijs. Jij wordt enthousiast bij het idee dat leerlingen de lesstof onder de knie krijgen door onze innovatieve e-learningplatforms en (oefen)werkboeken. Je bent de drijvende kracht achter onze (digitale) leermiddelen, waarbij je ons materiaal zoals de Lyceo examenbundels en Lyceo Oefenen naar nieuwe hoogtes brengt.

Jij maakt er een succes van als:

 • Je beschikt over hbo- of wo werk- en denkniveau. Ervaring met projectcoördinatie is een pré.

 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

 • Je beschikt over uitstekende schriftelijke vaardigheden.

 • Je schrijft foutloos Nederlands en bent goed met tekst.

 • Je hebt affiniteit met digitale tools – denk aan e-learning, blended learning etc. en (werk)educatief materiaal.

 • Je bent organisatorisch sterk, in staat om structuur te bieden en prioriteiten te stellen.

Wat kan je van ons verwachten:

 • Een startsalaris van € 2500,- bruto per maand op basis van 40 uur. Je salaris groeit op termijn mee met de ervaring die je in deze functie hebt.

 • Direct een contract voor onbepaalde tijd.

 • Laptop en telefoon.

 • 23 vakantiedagen en 8% vakantiegeld.

 • Een pensioenregeling en volledige reiskostenvergoeding als je met OV reist.

 • Mogelijkheid tot deelname aan onze Lyceo Academie. Dit is ons trainingsprogramma waarin je fysieke en online trainingen kunt volgen die je helpen groeien als professional.

 • Onze geweldige kok Esther die vier dagen per week een heerlijke lunch bereidt, en als werknemer kun je voor een klein bedrag aan schuiven.

 • En niet te vergeten, onze enthousiaste medewerkersvereniging zorgt ervoor dat er elke maand wel iets leuks te beleven valt tegen een kleine vergoeding, of het nu gaat om borrels of activiteiten.

Lyceo – Leren leer je zo! 

Ieder kind is anders. En met miljoenen verschillende talenten én struikelblokken, gaat leren niet voor iedereen vanzelf. Daarom hebben sommige leerlingen wat extra aandacht nodig. Aandacht voor leren zelf. Want leren kun je leren. Dat vinden we niet alleen, dat hebben we ook wetenschappelijk bewezen.

Bij Lyceo leren we leerlingen leren. Daar hebben ze bij elke toets, elk school- of studiejaar en bij alles wat ze daarna ondernemen, profijt van. Mede dankzij jou gaan leerlingen straks met meer zelfvertrouwen naar school.

Aan het werk!

Samen ontdekken of deze baan past bij jouw kennis, vaardigheden en ambities? Je mag ons altijd bellen, appen of mailen. Recruiters Ellen, Melissa en Tess bereik je per telefoon of app via 071 790 00 56. Mailen kan naar recruitment@lyceo.nl.

Al helemaal overtuigd? Dan stuur je meteen je cv en motivatiebrief toe via het sollicitatieformulier. Die bekijken we binnen 1-3 werkdagen, waarna we hopelijk een gesprek kunnen plannen. Klikt het tijdens het sollicitatiegesprek? Dan voeren we een tweede gesprek waarin we je nog beter leren kennen. Iedereen enthousiast? Dan worden we collega’s!

Werk je voor een werving- en selectiebureau en wil je ons helpen met het vervullen van deze vacature? Niet nodig! Het Lyceo-gevoel ervaar je alleen als je direct bij ons solliciteert.