Projectcoördinator voortgezet onderwijs

Solliciteer

Projectcoördinator voortgezet onderwijs Maarssen

Als toonaangevende onderwijsondersteuner is Lyceo ‘partner van het onderwijs’. Wij ondersteunen scholen bij de niet-kerntaken en ontlasten het docententeam maximaal bij de uitvoering van de onderwijstaak. Voor leerlingen met een leerachterstand bieden we op school onder meer huiswerkbegeleiding, examentraining, lente-zomerscholen en bijspijkertrajecten aan. Ook ondersteunen wij scholen met lesopvang, surveilleren, studiekeuze en leren programmeren. Ben jij die enthousiaste en veelzijdige projectcoördinator die dit samen met het team op de school allemaal in goede banen leidt? Dan zijn we op zoek naar jou!

Lyceo – Leren leer je zo!

Ieder kind leert anders. En met miljoenen verschillende talenten én struikelblokken, gaat leren niet voor iedereen vanzelf. In overvolle klassen kunnen docenten niet altijd alle aandacht geven die nodig is. Daarom hebben sommige leerlingen wat extra aandacht nodig. Aandacht voor leren zelf. Want leren kun je leren. Dat vinden we niet alleen, dat is ook wetenschappelijk bewezen.

Bij Lyceo leren we leerlingen leren. Daar hebben ze bij elke toets, elk school- of studiejaar en bij alles wat ze daarna ondernemen, profijt van. Mede dankzij jou gaan leerlingen straks met meer zelfvertrouwen naar school.

Wat ga je doen?

Als projectcoördinator ben je van A tot Z verantwoordelijk voor de succesvolle uitvoering van alle begeleiding die we samen met de school organiseren. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor alle betrokken partijen: de school, het begeleidersteam, leerlingen, ouders en andere collega’s. Met school maak je heldere afspraken en zorg je voor een goede planning, roostering van begeleiders en de juiste verwachtingen bij alle betrokkenen. ’s Middags tijdens de begeleiding coach je de aanwezige begeleiders zodat leerlingen het beste uit zichzelf kunnen halen. Natuurlijk ken jij elke leerling bij naam en weet je aan welke doelen ze werken.

Je werkt 32-40 uur per week. Zo’n werkdag begint in de ochtend en eindigt om ongeveer 18:00, wanneer de begeleiding voor de leerlingen ook klaar is. In die tijd ben je onder andere bezig met:

 • realiseren van een onbezorgde tijd voor de leerlingen door de hulp te bieden die ze nodig hebben. Je creëert voor hen een fijne derde plek tussen school en thuis en weet dit als geen ander over te brengen.
 • begeleiden en coachen van leerlingen. Ook als het gaat om hun sociaal-emotionele ontwikkeling.
 • plannen, organiseren en schakelen tussen verschillende partijen.
 • uitvoeren van administratieve taken, zoals planningen en roosters.
 • voeren van voortgangs- en evaluatiegesprekken.

Je collega’s

Met 235 vestigingen door het hele land is Lyceo de grootste landelijke onderwijsondersteuner in Nederland. Een innovatieve organisatie die altijd in beweging is. Zo ontwikkelen wij onder andere nieuwe eigen lesmethodes en apps. We zijn de snelst groeiende en meest innovatieve onderwijsondersteuner van Nederland. Je vindt ons door het hele land met examentraining, huiswerkbegeleiding, studie- en beroepskeuze tot leren programmeren. We willen elke dag weer leerlingen motiveren het beste uit zichzelf te halen. Dit doen we door het geven van inhoudelijke begeleiding en het verbeteren van studievaardigheden. Onze kernwaarden zijn persoonlijke aandacht, vertrouwen en een flinke dosis positiviteit. Met ons Lyceo Extra-programma zetten wij ons in voor gelijke kansen in het onderwijs.

Jij wordt onderdeel van een regionaal team met andere projectcoördinatoren, vestigingscoördinatoren en vestigingsmanagers. Je lokale team van 4-6 collega’s zie je meerdere keren per week en de rest van het team ongeveer één keer per maand. Samen zorgen jullie ervoor dat leerlingen alle begeleiding krijgen die nodig is voor een onbezorgde schooltijd. Maar twee keer per jaar laten jullie de focus even los tijdens onze onvergetelijke personeelsuitjes.

Jij neemt met je mee…

Een warm hart voor onderwijs. Veel positieve energie en een sterk aanpassingsvermogen. Dankzij jouw goede communicatieve vaardigheden pas je je moeiteloos aan je gesprekspartner aan, of dit nu een leerling of het schoolbestuur is. Je krijgt energie van het idee dat je in jouw nieuwe baan initiatief moet nemen en beslissingen maakt. Daarnaast ben je goed in plannen en organiseren: afspraak is afspraak en je komt altijd de beloftes na die je doet aan je gesprekspartner. Ook heb je:

 • minimaal hbo werk- en denkniveau.
 • ervaring met het begeleiden van pubers en studenten is geen must, maar wel mooi meegenomen.

Dit krijg je van ons

Natuurlijk mag je iets terugverwachten voor jouw tijd en inzet. Wij bieden jou op basis van een 40-urige werkweek onder meer:

 • Een salaris van 2100,- tot 2600,- bruto, afhankelijk van de ervaring die je meebrengt.
 •  de mogelijkheid om deel te nemen aan het Lyceo Academy-trainingsprogramma. Denk aan trainingen over leerproblematiek, vestigingsmanagement of commerciële vaardigheden.
 •  uitgebreide coaching om je te helpen groeien in je vak.
 •  een bonusregeling.
 •  9 weken vakantie per jaar, waarvan je er 6 krijgt doorbetaald.
 •  personeelsuitjes met als tweejaarlijks hoogtepunt de Stranddag in het voorjaar/zomer en de Boerenkooldag in de winter.
 •  een pensioenregeling.
 •  een laptop en mobiele telefoon.

Aan het werk!

Wil jij graag projectcoördinator bij Lyceo worden? Laat dan snel van je horen. Via de link hieronder kun je je contactgegevens achterlaten. Binnen 2 werkdagen nemen we telefonisch contact op. Is er van beide kanten enthousiasme? Dan stuur jij ons je cv en motivatiebrief. Beter kennismaken doen we tijdens een (digitaal) sollicitatiegesprek. Klikt het na dat eerste gesprek? Dan plannen we graag een tweede gesprek. Iedereen enthousiast? Dan worden we collega’s.

Wil je eerst meer weten over deze functie of de sollicitatieprocedure? Vraag het onze afdeling recruitment. Je bereikt ze via 071 – 790 00 56 of recruitment@lyceo.nl.