Projectcoördinator Schoolprojecten

Solliciteer

Projectcoördinator Schoolprojecten Regio Zuid-Holland (32-40u/w)

Ben jij de spin-in-het-web die zich thuis voelt in de wereld van middelbare scholieren? Word jij enthousiast van het in goede banen leiden van verschillende projecten? En stuur jij graag een team van studentbegeleiders aan? Dan zijn we op zoek naar jou!

Lyceo – Leren leer je zo!

Ieder kind is anders. En met miljoenen verschillende talenten én struikelblokken, gaat leren niet voor iedereen vanzelf. Daarom hebben sommige leerlingen wat extra aandacht nodig. Aandacht voor leren zelf. Want leren kun je leren. Dat vinden we niet alleen, dat hebben we ook wetenschappelijk bewezen.

Bij Lyceo leren we leerlingen leren. Daar hebben ze bij elke toets, elk school- of studiejaar en bij alles wat ze daarna ondernemen, profijt van. Mede dankzij jou gaan leerlingen straks met meer zelfvertrouwen naar school.

Wat ga je doen?

Op middelbare- en basisscholen in regio Zuid Holland draaien wij trajecten, waarbij de begeleiders ondersteunend zijn aan het onderwijspersoneel. Hierbij kun je denken aan het opvangen van lessen, surveillance taken, vakondersteuning in de klas en andere losse taken waar de docenten mee ontzorgd worden.

Als projectcoördinator ben jij de schakel tussen de school, de begeleiders en onze collega’s van de binnendienst. De korte lijntjes met jouw contactpersoon op school en met de begeleiders, helpen jou om uitdagingen direct aan te pakken en te anticiperen. Jij bent goed in het opvangen van signalen, kunt snel schakelen en bent oplossingsgericht.

Jij bent de ogen en oren binnen de aangesloten school. Loopt een school tegen bepaalde uitdagingen aan, waar Onderwijshelden goed bij kunnen ondersteunen, geef jij dit signaal door aan jouw collega Salesmanager.

Jouw Kerntaken:

 • Het coachen, trainen, motiveren en begeleiden van de begeleiders.
 • In samenwerking met het Roosterteam zorg jij voor een goede bezetting van de trajecten.
 • Je fungeert als contactpersoon tussen school, begeleiders en onze collega’s in Leiden.
 • Je controleert op kwaliteit en communicatie op de verschillende trajecten.
 • Kansen signaleren en in overleg met jouw collega Salesmanager of collega Binnendienst op anticiperen.

Je collega’s

Met 235 vestigingen is Lyceo de grootste onderwijsondersteuner in Nederland. Een innovatieve onderneming die altijd in beweging is. Zo ontwikkelen wij continu nieuwe eigen lesmethodes en apps. We zijn de snelst groeiende en meest innovatieve onderwijsondersteuner van Nederland. Je vindt ons door het hele land met examentraining, huiswerkbegeleiding, studie- en beroepskeuze tot leren programmeren. We willen elke dag weer leerlingen motiveren het beste uit zichzelf te halen. Dit doen we door het geven van inhoudelijke begeleiding en het verbeteren van studievaardigheden. Onze kernwaarden zijn persoonlijke aandacht, vertrouwen en een flinke dosis positiviteit. Met ons Lyceo Extra programma zetten wij ons in voor gelijke kansen in het onderwijs.

Je komt te werken in cluster Zuid Holland (Rotterdam/Den Haag e.o.) waar je nauw samenwerkt met vestigingsmanagers en projectmanagers. Iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheden, maar jullie zien elkaar elke week en werken nauw samen. Want uiteindelijk doen we het samen. Er wordt hard gewerkt, maar er is altijd ruimte voor gezelligheid. En één keer per jaar laten jullie de focus even los tijdens onze onvergetelijke personeelsuitjes! 

Jij neemt met je mee…

Een warm hart voor onderwijs. Als coördinator schoolprojecten breng je positieve energie mee en kun je je aan je gesprekspartner aanpassen. Want het ene moment ben je in gesprek met een leerling, het andere moment met een schoolbestuur. Je krijgt energie van het idee dat je in jouw nieuwe baan initiatief neemt en beslissingen mag maken. Daarnaast ben je goed in plannen en organiseren: afspraak is afspraak en je komt altijd de beloftes na die je doet aan je gesprekspartner. 

Ook heb je:

 • Hbo of wo werk- en denkniveau.
 • Ervaring met het begeleiden van pubers en studenten is geen must, maar wel mooi meegenomen.

Dit krijg je van ons

Natuurlijk mag je iets terugverwachten voor jouw tijd en inzet. Wij bieden jou op basis van een 40-urige werkweek onder meer:

 • Een maandsalaris van 2350-2650 euro op fulltime basis.
 • Je bent vrij in de schoolvakanties m.u.v. de meivakantie en de laatste week van de zomervakantie.
 • Een pensioenregeling, reiskostenvergoeding en 8% vakantiegeld.
 • Een laptop en mobiele telefoon.
 • Mogelijkheid tot deelname aan onze Lyceo Academie. Dit is ons trainingsprogramma waarin je fysieke en online trainingen kunt volgen die je helpen groeien als professional. Volg bijvoorbeeld de training studievaardigheden en teammanagement.
 • uitgebreide coaching om je te helpen groeien in je vak.
 • Regelmatig borrels, uitjes en één keer per jaar een groot feest met de hele organisatie.

Aan het werk!

Samen ontdekken of deze baan past bij jouw kennis, vaardigheden en ambities? Je mag ons altijd bellen, appen of mailen. Recruiters Ellen en Melissa bereik je per telefoon of app via 071 790 00 56. Mailen kan naar recruitment@lyceo.nl.

Al helemaal overtuigd? Dan stuur je meteen je cv en motivatiebrief toe via het sollicitatieformulier. Die bekijken we binnen 1-3 werkdagen, waarna we hopelijk een gesprek kunnen plannen. Klikt het tijdens het sollicitatiegesprek? Dan voeren we een tweede gesprek en nemen we een persoonlijkheidstest af om je beter te leren kennen. Iedereen enthousiast? Dan worden we collega’s!

Werk je voor een werving- en selectiebureau en wil je ons helpen met het vervullen van deze vacature? Niet nodig! Het Lyceo-gevoel ervaar je alleen als je direct bij ons solliciteert.