HR adviseur (32-40u/w)

Solliciteer

Gezocht: HR-Adviseur  (32-40u/w)

Als HR-adviseur bij Lyceo stap je binnen bij een organisatie met grote ambities en die volop in ontwikkeling is. Op de HR-afdeling zijn we de afgelopen tijd druk bezig geweest om de HR-processen efficiënter in te richten, maar we zijn samen ook nog volop aan het bouwen en professionaliseren. Voor deze rol zijn wij opzoek naar iemand die met ons mee wil bouwen en al enige HR-ervaring met zich meeneemt. Je vervult een adviesrol voor leidinggevenden op het gebied van o.a. in-, door-, en uitstroom, functioneren & beoordelen en verzuim. Dit betreft zowel leidinggevenden op ons hoofdkantoor in Leiden als clustermanagers door het hele land.

In 't kort

✔ Brede HR-rol.
✔ Direct een contract voor onbepaalde tijd.
✔ Een leuk team, regelmatig borrels, uitjes en één keer per jaar een groot feest met de hele organisatie. 

Lyceo – Leren leer je zo!

Ieder kind leert anders. En met miljoenen verschillende talenten én struikelblokken, gaat leren niet voor iedereen vanzelf. In overvolle klassen kunnen docenten niet altijd alle aandacht geven die nodig is. Daarom hebben sommige leerlingen wat extra aandacht nodig. Aandacht voor leren zelf. Want leren kun je leren. Dat vinden we niet alleen, dat hebben we ook wetenschappelijk bewezen.

Bij Lyceo leren we leerlingen leren. Daar hebben ze bij elke toets, elk school- of studiejaar en bij alles wat ze daarna ondernemen, profijt van. Mede dankzij jou gaan leerlingen straks met meer zelfvertrouwen naar school.

Klaar voor een functie met impact?

Je adviseert en bent een gesprekspartner voor leidinggevenden op het gebied van in-, door-, en uitstroom, functioneren & beoordelen en verzuim. Ook voor medewerkers ben je waar nodig een gesprekspartner voor uiteenlopende HR-vraagstukken. Zo adviseer je o.a. over het verzuimbeleid, begeleid je langdurige verzuimtrajecten en adviseer je over de strategische personeelsplanning van de verschillende teams. En een beroep op je administratieve vaardigheden? Daar draai jij je handen niet voor om! 

Verder ben je vrij om naar eigen inzicht projecten te starten die jouw werk (of dat van collega’s) gemakkelijker maakt. Belangrijke thema’s op de HR-planning van dit jaar zijn o.a. het introduceren van een functiehuis, een medewerkerstevredenheidsonderzoek, verzuimbeheer en preventie, het harmoniseren van arbeidsvoorwaarden en verschillende projecten die betrekking hebben op retentie.

HR adviseur Amber over haar functie

Wat mijn functie als HR-adviseur zo leuk maakt? De afwisselende functie in een dynamische organisatie. Het is cliché maar waar, geen één dag is hetzelfde. De ene dag ben ik bezig met verzuimgesprekken voeren, 1-1 gesprekken met leidinggevenden en voer ik een vier-ogencontrole uit voor de HR-administratie. De andere dag ben ik bezig met projecten zoals het functie- en salarishuis en medewerkerstevredenheidsonderzoek. Daarnaast bestaat het werk veelal uit ad hoc werkzaamheden; bijvoorbeeld mails van leidinggevenden die je advies vragen over een bepaalde casus of de afdeling Werving, Selectie en Trainingen die een juridische vraag heeft over een casus met een begeleider.

Dat je deze afwisselende functie kan doen in een organisatie die in ontwikkeling is, waar je mening telt en waar je onderdeel bent van, zorgt ervoor dat je nooit stil staat. Er liggen nog genoeg kansen waar jij je steentje aan kunt bijdragen en dat binnen een gezellig team!

Jij neemt met je mee…

 • Organisatiesensitiviteit en sterke communicatieve vaardigheden.

 • Vermogen om te schakelen tussen operationele, tactische en strategische onderwerpen.

 • Een proactieve en zelfstandige werkhouding.

 • Gedrevenheid in het nemen van initiatieven en het aangaan van nieuwe uitdagingen.

Verder maak je ons blij met...

 • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur met een achtergrond in HRM of bedrijfskunde.

 • Minimaal 3 jaar ervaring als HR-professional, zowel op operationeel als tactisch niveau.

 • De interesse om aan de slag te gaan met ons (preventief) verzuimbeleid.

Je collega’s

Met 175 vestigingen is Lyceo de grootste onderwijsondersteuner in Nederland. Een innovatieve onderneming die altijd in beweging is. Zo ontwikkelen wij continu nieuwe eigen lesmethodes en apps. We zijn de snelst groeiende en meest innovatieve onderwijsondersteuner van Nederland. Je vindt ons door het hele land met examentraining, huiswerkbegeleiding, studie- en beroepskeuze tot leren programmeren. We willen elke dag weer leerlingen motiveren het beste uit zichzelf te halen. Dit doen we door het geven van inhoudelijke begeleiding en het verbeteren van studievaardigheden. Onze kernwaarden zijn vertrouwen, deskundigheid en een flinke dosis positiviteit. Met ons Lyceo Extra programma zetten wij ons in voor gelijke kansen in het onderwijs.

Je wordt onderdeel van het HR team, bestaande uit een HR manager, twee HR adviseurs, een HR officer en twee recruiters. Daarnaast werken we regelmatig met werkstudenten die ons ondersteunen met administratieve werkzaamheden.

Dit krijg je van ons

Natuurlijk mag je iets terugverwachten voor jouw tijd en inzet. Wij bieden jou op basis van een 40-urige werkweek onder meer:

 • Een startsalaris van €3400,- tot €4000,- bruto per maand op basis van 40 uur. Je salaris groeit mee met de ervaring die je in de functie hebt.

 • Een contract voor onbepaalde tijd.

 • 23 vakantiedagen per jaar en 8% vakantiegeld. Goed nieuws! Vanaf 1 januari 2025 krijg je 25 vakantiedagen per jaar. Bovendien kun je tot 5 extra vakantiedagen bij kopen om nog meer te genieten.

 • De mogelijkheid om een fiets te leasen.

 • Een pensioenregeling en volledige reiskostenvergoeding als je met OV reist.

 • Mogelijkheid tot deelname aan onze Lyceo Academie. Dit is ons trainingsprogramma waarin je fysieke en online trainingen kunt volgen die je helpen groeien als professional.

 • Onze geweldige kok Esther die vier dagen per week een heerlijke lunch bereidt, en als werknemer kun je voor een klein bedrag aan schuiven.

 • En niet te vergeten, onze enthousiaste medewerkersvereniging zorgt ervoor dat er elke maand wel iets leuks te beleven valt tegen een kleine vergoeding, of het nu gaat om borrels of activiteiten. 

Aan het werk!

Samen ontdekken of deze baan past bij jouw kennis, vaardigheden en ambities? Je mag ons altijd bellen, appen of mailen. Recruiters Ellen, Melissa en Tess bereik je per telefoon of app via 071 790 00 56. Mailen kan naar recruitment@lyceo.nl.

Al helemaal overtuigd? Dan stuur je meteen je cv en motivatiebrief toe via het sollicitatieformulier. Die bekijken we binnen 1-3 werkdagen, waarna we hopelijk een gesprek kunnen plannen. Klikt het tijdens het sollicitatiegesprek? Dan voeren we een tweede gesprek waarin we je nog beter leren kennen. Iedereen enthousiast? Dan worden we collega’s!

Werk je voor een werving- en selectiebureau en wil je ons helpen met het vervullen van deze vacature? Niet nodig! Het Lyceo-gevoel ervaar je alleen als je direct bij ons solliciteert.