Financieel Accountant

Solliciteer

Gezocht: Financieel Accountant (28-40u/w)

Bij Lyceo zijn we per direct op zoek naar een enthousiaste pro actieve financial voor ons kantoor in hartje Leiden. Draai jij warm voor een leuke baan waarin je je deskundigheid op financieel-administratief kan tonen én in contact staat met collega’s? Dan zoeken we jou!

Lyceo – Leren leer je zo!

Ieder kind is anders. En met miljoenen verschillende talenten én struikelblokken, gaat leren niet voor iedereen vanzelf. Daarom hebben sommige leerlingen wat extra aandacht nodig. Aandacht voor leren zelf. Want leren kun je leren. Dat vinden we niet alleen, dat hebben we ook wetenschappelijk bewezen.

Bij Lyceo leren we leerlingen leren. Daar hebben ze bij elke toets, elk school- of studiejaar en bij alles wat ze daarna ondernemen, profijt van. Mede dankzij jou gaan leerlingen straks met meer zelfvertrouwen naar school.

Wat ga je doen?

Als Financieel Accountant ben je onderdeel van een jong en enthousiast Finance team. Binnen het team ben je verantwoordelijk voor een aantal vennootschappen (roulerend) en zorg je dat er tijdig gerapporteerd kan worden. Samen met jouw collega’s zorg je er voor dat alle transacties volledig, juist en tijdig verwerkt zijn. De werkzaamheden zijn afwisselend en verantwoordelijk. Je bent onder andere bezig met:

 • Facturen coderen en boeken, voorbereiden van betalingen en het bijhouden van de kostentussenrekeningen.
 • Zorgen dat verkoopfacturen tijdig worden gemaakt en verstuurd en dat de omzet in de juiste periode wordt verwerkt.
 • Zorgdragen voor maandelijks afsluitingsproces, inclusief specificeren van de tussenrekeningen, balansposten en het doen van de vereiste controles.
 • Telefonisch contact met onze vestigingsmanagers en collega’s

Je collega’s

Met 235 vestigingen is Lyceo de grootste onderwijsondersteuner in Nederland. Een innovatieve onderneming die altijd in beweging is. Zo ontwikkelen wij continu nieuwe eigen lesmethodes en apps. We zijn de snelst groeiende en meest innovatieve onderwijsondersteuner van Nederland. Je vindt ons door het hele land met examentraining, huiswerkbegeleiding, studie- en beroepskeuze tot leren programmeren. We willen elke dag weer leerlingen motiveren het beste uit zichzelf te halen. Dit doen we door het geven van inhoudelijke begeleiding en het verbeteren van studievaardigheden. Onze kernwaarden zijn persoonlijke aandacht, vertrouwen en een flinke dosis positiviteit. Met ons Lyceo Extra programma zetten wij ons in voor gelijke kansen in het onderwijs.

Je wordt deel van Team Finance, een jong en enthousiast team van zeven collega’s. Je komt te werken in een gezellig team dat volop in de organisatie staat. Iedereen wil vooruit, is positief en jullie werken gezamenlijk aan de doelen van het team en de organisatie. Je werkt samen met verschillende teams binnen de organisatie en collega’s op onze vestigingen in het land. Maar 2 keer per jaar laten jullie de focus even los tijdens de onvergetelijke personeelsuitjes.

Jij neemt met je mee …

Jij bent iemand die positief is, goed kan samenwerken en in oplossingen denkt. Je bent proactief en vindt het leuk om in contact te staan met veel verschillende mensen. Bijdragen aan een bloeiende schooltijd voor leerlingen geeft je energie. Verder ben jij in het bezit van:

 • een relevant administratief diploma (HBO werk- en denkniveau).
 • minimaal 2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • goede beheersing van de Nederlandse taal en communicatief sterk.
 • ervaring met het werken met Exact is fijn, maar geen vereiste.

Dit krijg je van ons

  Natuurlijk mag je iets terugverwachten voor jouw tijd en inzet. Wij bieden jou onder meer:

 • een bruto maandsalaris van 2800,- à 3500,- op fulltimebasis (afhankelijk van opleiding en ervaring).

 • direct een vast contract.

 • een pensioenregeling, 8% vakantiegeld en reiskostenvergoeding.
 • veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen binnen Lyceo.
 • 23 vakantiedagen.
 • wekelijkse borrels en twee keer per jaar een onvergetelijk personeelsuitje.
 • een ontzettend gezellig team van collega’s waar je je snel in thuis zal voelen.

Aan het werk!

Samen ontdekken of deze baan past bij jouw kennis, vaardigheden en ambities? Je mag ons altijd bellen, appen of mailen. Recruiters Eveliene en Peggy bereik je per telefoon of app via 071 790 00 56. Mailen kan naar recruitment@lyceo.nl.

Al helemaal overtuigd? Dan stuur je meteen je cv en motivatiebrief toe via het sollicitatieformulier. Die bekijken we binnen 1-3 werkdagen, waarna we hopelijk een gesprek kunnen plannen. Klikt het tijdens het sollicitatiegesprek? Dan voeren we een tweede gesprek en nemen we een persoonlijkheidstest af om je beter te leren kennen. Iedereen enthousiast? Dan worden we collega’s!

Werk je voor een werving- en selectiebureau en wil je ons helpen met het vervullen van deze vacature? Niet nodig! Het Lyceo-gevoel ervaar je alleen als je direct bij ons solliciteert.