Contentontwikkelaar Loopbaanontwikkeling en Burgerschap

Solliciteer

Contentontwikkelaar Loopbaanontwikkeling en Burgerschap (32-40 u/w)

Wil je middelbare scholieren helpen in hun loopbaanontwikkeling? Ben je goed in schrijven én word je enthousiast van licht technische vraagstukken? Ben je proactief, kritisch en houd je van afwisseling? Dan zoeken we jou! 

Lyceo & Qompas

Sinds afgelopen jaar slaan Lyceo & Qompas de handen ineen wat betreft loopbaanontwikkeling- en begeleiding (LOB) en Burgerschap. Samen bieden wij scholen in het voortgezet onderwijs een breed pakket aan LOB methodes en mogelijkheden tot invulling van burgerschapsonderwijs.

De functie

Lyceo en Qompas ontwikkelen (online) lesmethodes voor loopbaanoriëntatie (LOB) en burgerschap. Het doel van deze methodes is dat leerlingen zichzelf leren kennen en ontdekken welke plek in de samenleving ze in willen nemen. LOB is specifiek gericht op het maken van een profiel- en studiekeuze. Burgerschap is breder gericht; de plek en houding van de leerling in de maatschappij. Je werkzaamheden bestaan voor een deel uit het evalueren van bestaande materialen en deze verbeteren waar nodig. Daarnaast ontwikkel je ook nieuwe aansprekende online leerpaden van A tot Z. Dit alles doe je op basis van je eigen ideeën en wensen van onderwijsinstellingen in het land die gebruik maken van onze methodes. Je overlegt, onderzoekt en visualiseert, verzamelt informatie, ‘codeert’ jouw opdracht in onze systemen en test het eindresultaat: alles wat nodig is om ervoor te zorgen dat goede ideeën uiteindelijk concreet worden en de lesmethodes versterken.

Jij neemt met je mee …

We zoeken een collega die affiniteit heeft met LOB en burgerschap en die zich hierin graag verder wil verdiepen. Daarnaast ben je sterk in het schrijven van vragen en/of informatieve teksten. Ons ideaalplaatje ziet er verder zo uit:

 • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau, een opleiding in de richting van Onderwijskunde, Opleidingskunde of Psychologie zijn een pre, maar we staan ook open voor andere richtingen.

 • Je weet wat onze doelgroep beweegt en kunt ze op de juiste manier aanspreken: ook de leerlingen die niet uit zichzelf al warmlopen voor LOB.

 • Veel LOB-materiaal is digitaal, jij kunt HTML of XML of vindt het leuk om dit te leren.

 • Je bent een aanpakker en vindt het leuk om verschillende projecten in goede banen te leiden.

 • Een à twee jaar werkervaring binnen het onderwijs of LOB-gerelateerd is een pre, maar minder mag ook.

Dit krijg je van ons

Je wordt onderdeel van een team met enthousiaste collega's van wie je veel kunt leren. Verder bieden we je veel vrijheid en ruimte voor initiatief en ideeën en een informele werksfeer.

 • Een startsalaris tussen de € 2600,- tot € 2800,- bruto per maand op basis van 40 uur. Je salaris groeit op termijn mee met de ervaring die je in deze functie opbouwt.

 • Een contract voor onbepaalde tijd.

 • 25 vakantiedagen per jaar en 8% vakantiegeld.

 • Een pensioenregeling en reiskostenvergoeding.

 • Mogelijkheden voor opleidingen en trainingen om jezelf te blijven ontwikkelen.

 • Een fijne werkplek dichtbij het centrum van Leiden, naast een station en met gratis parkeergelegenheid.

 • Regelmatig borrels, uitjes en één keer per jaar een groot feest met de hele organisatie.

Interesse?

Leuk! Samen ontdekken of deze baan past bij jouw kennis, vaardigheden en ambities? Je mag ons altijd bellen, appen of mailen. Voor inhoudelijke vragen kan je het beste contact opnemen met Joyce Fokkes via 06-12499209 of mail naar joyce.fokkens@lyceo.nl. Onze recruiters Ellen en Melissa bereik je per telefoon of app via 071 790 00 56. Mailen kan naar recruitment@lyceo.nl. Qompas is onderdeel van Lyceo BV.

Al helemaal overtuigd? We ontvangen graag je cv via het sollicitatieformulier. Je hoort binnen 1-3 werkdagen van ons!

Werk je voor een werving- en selectiebureau en wil je ons helpen met het vervullen van deze vacature? Niet nodig!