Clustermanager

Solliciteer

Gezocht: Clustermanager Dordrecht/Breda

Als clustermanager leid je je eigen vestiging én draag je bij aan een bloeiende schooltijd van middelbare scholieren. Daarnaast ben jij de spil tussen scholen, scholieren, begeleiders en collega-vestigingsmanagers. Voor cluster Dordrecht/Breda (8 vestigingen verspreid door regio Dordrecht/Breda) zoeken wij een enthousiaste clustermanager.

In 't kort

 • Verantwoordelijk voor een groep van 9 vestigingsmanagers.
 • Onderhouden van contact met alle betrokken partijen.
 • Ambitie om Lyceo te helpen groeien. 
 • Een contract voor onbepaalde tijd.
 • Regelmatig borrels en personeelsuitjes.

Wat ga je doen?

Als clustermanager ben je verantwoordelijk voor onze vestigingen in regio Dordrecht/Breda. Je stuurt een team van 9 vestigingsmanagers aan en samen zorgen jullie ervoor dat we succes behalen. Succes betekent dat op alle vestigingen kwalitatief goede begeleiding wordt gegeven, er een betrokken en enthousiast team van begeleiders is en met interventies van Lyceo de scholen zo goed mogelijk worden geholpen bij het behalen van hun schooldoelstellingen. We hebben de ambitie om flink te groeien in de regio. Jij kunt daar als clustermanager de centrale spil in worden. Je bent zelf ook verantwoordelijk voor een van onze vestigingen. Zo houd je connectie met het werk dat je team doet. Hier ben je verantwoordelijk voor zowel de operationele taken als klantcontact en planning.

Als clustermanager houd je je verder bezig met:

 •  Het team. Je bent betrokken bij de werving en het inwerken van nieuwe vestigingsmanagers. Je voert (functionerings-)gesprekken met ze, coacht ze en bent het eerste aanspreekpunt voor HR-gerelateerde zaken.
 •  Processen. Je bent de schakel tussen de backoffice op het kantoor in Leiden en de vestigingen. Je bewaakt de vestigingsdoelstellingen en stuurt hierop. Je hebt kwaliteit hoog in het vaandel staan en zorgt ervoor dat we op elke locatie de best mogelijke begeleiding geven.
 •  De markt. Samen met de vestigingsmanagers ben je het gezicht naar de scholen in jouw cluster. Je ziet kansen om samenwerkingen met scholen te continueren en te versterken. Je wil vooruit, dus je krijgt energie van het laten groeien van vestigingen. 

Jij neemt met je mee …

Affiniteit met onderwijs. Je hoeft geen docent te zijn om bij ons te werken, maar je wilt je wel verdiepen in onze branche en vindt het leuk om op scholen te komen. Verder zoeken wij iemand met werkervaring in een dienstverlenende omgeving. Dat kan onderwijsondersteuning zijn, maar ook retail, horeca, hospitality of personeelsbemiddeling. Omdat je gaat leidinggeven en ook verantwoordelijk bent voor de commerciële doelstellingen, is ervaring en affiniteit daarin een pre. Tot slot ziet ons ideaalplaatje er zo uit:

 • Hbo of wo werk- en denkniveau.
 • Woonachtig in of rondom Dordrecht/Breda.
 • Minimaal 32 uur per week beschikbaar.

Dit krijg je van ons

Natuurlijk mag je iets terugverwachten voor jouw tijd en inzet. Wij bieden jou op basis van een 40-urige werkweek onder meer:

 • Een salaris vanaf 2900,- bruto per maand.
 • Een contract voor onbepaalde tijd.
 • Een bonusregeling die kan oplopen tot een extra maandsalaris
 • 23 vakantiedagen per jaar en 8% vakantiegeld.
 • Een pensioenregeling en reiskostenvergoeding.
 • Mogelijkheid tot deelname aan onze Lyceo Academie. Dit is ons trainingsprogramma waarin je fysieke en online trainingen kunt volgen die je helpen groeien als professional. Volg bijvoorbeeld de training leiderschap en/of feedback en coaching.
 • Een laptop en telefoon. 
 • En niet te vergeten, onze enthousiaste medewerkersvereniging zorgt ervoor dat er elke maand wel iets leuks te beleven valt tegen een kleine vergoeding, of het nu gaat om borrels of activiteiten.

Je collega’s

Met 175 vestigingen is Lyceo de grootste onderwijsondersteuner in Nederland. Een innovatieve onderneming die altijd in beweging is. Zo ontwikkelen wij continu nieuwe eigen lesmethodes en apps. We zijn de snelst groeiende en meest innovatieve onderwijsondersteuner van Nederland. Je vindt ons door het hele land met examentraining, huiswerkbegeleiding, studie- en beroepskeuze tot leren programmeren. We willen elke dag weer leerlingen motiveren het beste uit zichzelf te halen. Dit doen we door het geven van inhoudelijke begeleiding en het verbeteren van studievaardigheden. Onze kernwaarden zijn persoonlijke aandacht, vertrouwen en een flinke dosis positiviteit. Met ons Lyceo Extra programma zetten wij ons in voor gelijke kansen in het onderwijs.

Je komt te werken in cluster Dordrecht/Breda. Daar werkt een team van 9 (assistent-) vestigingsmanagers elke dag aan een onbezorgde schooltijd voor de leerlingen die wij begeleiden. Jullie komen regelmatig bij elkaar op locatie en het onderlinge contact is informeel en positief. In jouw rol heb je ook veel contact met collega-clustermanagers. Je schakelt veel met verschillende teams op het kantoor in Leiden. Iedereen werkt hard en wil vooruit. Maar 1 keer per jaar laten jullie de focus even los tijdens een onvergetelijk personeelsuitje!

Lyceo – Leren leer je zo!

Ieder kind leert anders. En met miljoenen verschillende talenten én struikelblokken, gaat leren niet voor iedereen vanzelf. In overvolle klassen kunnen docenten niet altijd alle aandacht geven die nodig is. Daarom hebben sommige leerlingen wat extra aandacht nodig. Aandacht voor leren zelf. Want leren kun je leren. Dat vinden we niet alleen, dat hebben we ook wetenschappelijk bewezen.

Bij Lyceo leren we leerlingen leren. Daar hebben ze bij elke toets, elk school- of studiejaar en bij alles wat ze daarna ondernemen, profijt van. Mede dankzij jou gaan leerlingen straks met meer zelfvertrouwen naar school.

Aan het werk!

Samen ontdekken of deze baan past bij jouw kennis, vaardigheden en ambities? Je mag ons altijd bellen, appen of mailen. Recruiters Ellen en Melissa bereik je per telefoon of app via 071 790 00 56. Mailen kan naar recruitment@lyceo.nl.

Al helemaal overtuigd? Dan stuur je meteen je cv en motivatiebrief toe via het sollicitatieformulier. Die bekijken we binnen 1-3 werkdagen, waarna we hopelijk een gesprek kunnen plannen. Klikt het tijdens het sollicitatiegesprek? Dan voeren we een tweede gesprek en nemen we een persoonlijkheidstest af om je beter te leren kennen. Iedereen enthousiast? Dan worden we collega’s!

Werk je voor een werving- en selectiebureau en wil je ons helpen met het vervullen van deze vacature? Niet nodig! Het Lyceo-gevoel ervaar je alleen als je direct bij ons solliciteert.