Assistent-vestigingsmanager

Solliciteer

Assistent-vestigingsmanager Onderwijsondersteuning (24u/w)

Coachen, begeleiden en medeverantwoordelijk zijn voor jouw vestiging. Is dat waar jij energie van krijgt? Kom dan werken bij Lyceo. Wij zoeken een assistent-vestigingsmanager voor onze eigen vestiging in Gouda.

In ’t kort

Een contract voor onbepaalde tijd.
Medeverantwoordelijk voor jouw vestiging.
Veel ruimte en vrijheid om je eigen dag- en weekindeling te maken.
Uitstekende werk/privé-balans.
Tal van doorgroeimogelijkheden.
Een leuk team, goede begeleiding en een buddy bij wie je terecht kunt met al je vragen.

Lyceo - Leren leer je zo!

Ieder kind is anders. En met miljoenen verschillende talenten én struikelblokken, gaat leren niet voor iedereen vanzelf. Daarom hebben sommige leerlingen wat extra aandacht nodig. Aandacht voor leren zelf. Want leren kun je leren. Dat vinden we niet alleen, dat hebben we ook wetenschappelijk bewezen.

Bij Lyceo leren we leerlingen leren. Daar hebben ze bij elke toets, elk school- of studiejaar en bij alles wat ze daarna ondernemen, profijt van. Mede dankzij jou gaan leerlingen straks met meer zelfvertrouwen naar school.

Wat ga je doen?

Als assistent-vestigingsmanager op een zelfstandige locatie…

…ben je naast de vestigingsmanager hét gezicht van Lyceo in de regio voor ouders, leerlingen, begeleiders en natuurlijk voor de sleutelfiguren van de scholen waar jij medeverantwoordelijk voor bent. Samen met de vestigingsmanager zorg jij voor de bekendheid van jouw vestiging in de regio.

Mogelijke taken* van een assistent-vestigingsmanager omvatten:

 • Je ondersteunt de vestigingsmanager in het verzorgen van een fijne leeromgeving waar jullie samen met het team van begeleiders leerlingen weten te motiveren om het beste uit zichzelf te halen.

 • Je ondersteunt de vestigingsmanager in operationele processen. Je schrijft plannen van aanpak om de doelstellingen van jullie vestiging te behalen, regelt de aanmeldingen, voert intake-en evaluatiegesprekken met ouders, geeft passend begeleidingsadvies en maakt roosters.

 • Je ondersteunt de vestigingsmanager in het opbouwen van een relevant netwerk met de sleutelfiguren van de scholen in jouw regio. Je zorgt dat je weet wat er speelt en dat de Lyceo diensten zo goed mogelijk aansluiten bij de behoefte van de scholen. Samen zorgen jullie ervoor dat de leerlingen zo goed mogelijk worden ondersteund.

 • Je bent samen met de vestigingsmanager coach en aanspreekpunt voor jouw team van begeleiders; zij verzorgen de vakinhoudelijke begeleiding voor de leerlingen op jouw locatie en je verzorgt ook regelmatig zelf de begeleiding. 

 • Je hebt regelmatig contact met andere (assistent-)vestigingsmanagers uit jouw regio om uitdagingen en ideeën te bespreken en om vragen te stellen. Samen vormen jullie een sterk en hecht team. Je rapporteert samen met de vestigingsmanager aan de clustermanager die verantwoordelijk is voor meerdere vestigingen. 

De uren die je werkt verdeel je meestal over 5 werkdagen (4 dagen is bespreekbaar). In de ochtend ben je bezig met administratie, trainingen en cluster overleggen. In de middag ligt de focus op de begeleiding en alle organisatie die daarbij hoort.

* Taken zijn in afstemming met desbetreffende vestigingsmanager, waarin deze altijd de uiteindelijke verantwoordelijkheid draagt. 

Dit is Lyceo

Met zo’n 175 vestigingen is Lyceo de grootste, snelst groeiende en meest innovatieve onderwijsondersteuner in Nederland. Je vindt ons door het hele land – op de vele scholen waarmee we samenwerken en op onze eigen vestigingen. Op onze locaties ondersteunen wij leerlingen o.a. met bijlessen, huiswerkbegeleiding, examentraining en het verbeteren van hun studievaardigheden.

Als assistent-vestigingsmanager ben jij medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van jouw vestiging. Klaar voor een functie met impact? We maken graag kennis met je!

Wie ben jij? 

Je wordt enthousiast bij het idee van het ondersteunen in het runnen van een eigen locatie. Dit betekent dat je in staat bent om naadloos samen te werken, organisatorisch sterk bent en commercieel denkvermogen hebt. Een achtergrond in het onderwijs is geen eis.

Jij maakt er een succes van als je:

 • Ondernemend bent en affiniteit hebt met het begeleiden van jongeren. Dat kan vanuit jouw studie zijn, maar ook door sport, werk of vrijetijdsbesteding.

 • Beslissingen durft te nemen en overzicht kunt bewaren als er veel tegelijk speelt.

 • Helder communiceert en je een resultaatgerichte instelling hebt.

 • Analytische en probleemoplossende skills inzet tijdens jouw werk.

 • Hbo werk- en denkniveau hebt.

Dit krijg je van ons

Natuurlijk mag je iets terugverwachten voor jouw tijd en inzet. Wij bieden jou op basis van een 40-urige werkweek onder meer:

 • Een startsalaris van € 2400,- bruto per maand op basis van 40 uur. Je salaris groeit op termijn mee met de ervaring die je in deze functie hebt.

 • Een bonusregeling die kan oplopen tot een extra maandsalaris.

 • 23 vakantiedagen per jaar en 8% vakantiegeld. Goed nieuws! Vanaf 1 januari 2025 krijg je 25 vakantiedagen per jaar. Bovendien kun je tot 5 extra vakantiedagen bij kopen om nog meer te genieten.

 • Een contract voor onbepaalde tijd.

 • Mogelijkheid tot snelle doorstroom. 

 • Een pensioenregeling en reiskostenvergoeding.

 • Een laptop en mobiele telefoon.

 • Mogelijkheid tot deelname aan onze Lyceo Academie. Dit is ons trainingsprogramma waarin je fysieke en online trainingen kunt volgen die je helpen groeien als professional. Volg bijvoorbeeld de training studievaardigheden en communicatie en gespreksvoering.

 • Goede begeleiding van jouw clustermanager en een eigen buddy bij wie je terecht kunt met al je vragen.

 • Regelmatig borrels, uitjes en één keer per jaar een groot feest met de hele organisatie. 

Aan het werk!

Samen ontdekken of deze baan past bij jouw kennis, vaardigheden en ambities? Je mag ons altijd bellen, appen of mailen. Recruiters Ellen, Melissa en Tess bereik je per telefoon of app via 071 790 00 56. Mailen kan naar recruitment@lyceo.nl.

Al helemaal overtuigd? Dan stuur je meteen je cv en motivatiebrief toe via het sollicitatieformulier. Die bekijken we binnen 1-3 werkdagen, waarna we hopelijk een gesprek kunnen plannen. Klikt het tijdens het sollicitatiegesprek? Dan voeren we een tweede gesprek waarin we je nog beter leren kennen. Iedereen enthousiast? Dan worden we collega’s! Een meeloopdag op de vestiging kan deel van de procedure zijn.

Werk je voor een werving- en selectiebureau en wil je ons helpen met het vervullen van deze vacature? Niet nodig! Het Lyceo-gevoel ervaar je alleen als je direct bij ons solliciteert.