Assistent Controller

Solliciteer

Vacature: Assistent Controller (32-40u/w)

Wil jij je verder ontwikkelen als assistent controller? Werk je graag bij een informele organisatie en in een leuk team? Lees snel verder!

Lyceo – Leren leer je zo!

Ieder kind is anders. En met miljoenen verschillende talenten én struikelblokken, gaat leren niet voor iedereen vanzelf. Daarom hebben sommige leerlingen wat extra aandacht nodig. Aandacht voor leren zelf. Want leren kun je leren. Dat vinden we niet alleen, dat hebben we ook wetenschappelijk bewezen.

Bij Lyceo leren we leerlingen leren. Daar hebben ze bij elke toets, elk school- of studiejaar en bij alles wat ze daarna ondernemen, profijt van. Mede dankzij jou gaan leerlingen straks met meer zelfvertrouwen naar school.

Wat ga je doen?

Lyceo is de afgelopen jaren sterk gegroeid en heeft nu behoefte aan een assistent controller die een bijdrage gaat leveren aan de verdere professionalisering van de afdeling. Je werkzaamheden bestaan o.a. uit:

 • Het verzorgen en verbeteren van de financiële rapportages, zodat deze betrouwbaar snel en informatief zijn;
 • Ondersteuning van het facturatieproces en verwerking van de omzet en het doorvoeren van procesverbeteringen;
 • Ondersteunende werkzaamheden (met eigen verantwoordelijkheid) in de maand- en jaar afsluiting en deze helpen versnellen
 • Meewerken aan het verbeteren van de AO/IC en verdere automatiseren van de financiële processen;
 • Begeleiden en meewerken in diverse projecten waaronder, interim en jaarrekening controle, financiële integraties (o.a. van acquisities).

In deze rol werk je nauw samen met de Group Controller, de Hoofd Administratie, de CFO en vele andere betrokkenen in Lyceo.

Je collega’s

Met 175 vestigingen is Lyceo de grootste onderwijsondersteuner in Nederland. Een innovatieve onderneming die altijd in beweging is. Zo ontwikkelen wij continu nieuwe eigen lesmethodes en apps. We zijn de snelst groeiende en meest innovatieve onderwijsondersteuner van Nederland. Je vindt ons door het hele land met examentraining, huiswerkbegeleiding, studie- en beroepskeuze tot leren programmeren. We willen elke dag weer leerlingen motiveren het beste uit zichzelf te halen. Dit doen we door het geven van inhoudelijke begeleiding en het verbeteren van studievaardigheden. Onze kernwaarden zijn persoonlijke aandacht, vertrouwen en een flinke dosis positiviteit. Met ons Lyceo Extra programma zetten wij ons in voor gelijke kansen in het onderwijs.

Je komt te werken op ons kantoor in Leiden. Op het kantoor ga jij nauw samenwerken met 6 vaste collega’s en daarnaast heb je veel contact met andere afdelingen. In het team heeft iedereen zijn eigen verantwoordelijkheden, maar uiteindelijk doen jullie het samen en wordt iedereen blij wanneer we met zijn allen resultaat boeken. Op kantoor wil iedereen vooruit, leren we van elkaar en zijn de lijntjes kort. 

Jij neemt met je mee …

We zijn op zoek naar een collega die ondernemend, sociaal sterk en positief-kritisch is. Je komt te werken in een team in opbouw waar veel ruimte voor eigen inbreng is. Jij begrijpt dat vrijheid en verantwoordelijkheid hand in hand gaan. Je neemt eigenaarschap van de processen en verbetert wanneer nodig. Verder ziet ons ideaalplaatje er zo uit:

 • Je hebt hbo of wo werk- en denkniveau.
 • Je beschikt over een relevante economische opleiding.
 • Minimaal 2 jaar relevante stage- en/of werkervaring.
 • Je bent “tech-savy” en Excel heeft geen geheimen voor je
 • Je hebt affiniteit met inrichting en automatisering van (financiële) bedrijfsprocessen
 • Je bent leergierig, drive om te verbeteren en goed in de communicatie.

Dit krijg je van ons

 • Een startsalaris van EUR 3000,- tot 4000,- bruto per maand op basis van 40uur. Je salaris groeit mee met de ervaring die je in de functie hebt.
 • Een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.
 • 23 vakantiedagen en 8% vakantiegeld.
 • Een pensioenregeling en volledige reiskostenvergoeding als je met OV reist.
 • Mogelijkheid tot deelname aan onze Lyceo Academie. Dit is ons trainingsprogramma waarin je fysieke en online trainingen kunt volgen die je helpen groeien als professional. Volg bijvoorbeeld de training teammanagement en hospitality en marketing.

 • Een baan waarin je jezelf ontwikkelt en groeit. In eerste instantie binnen je nieuwe rol en wanneer jij er klaar voor bent in een zwaardere functie.

 • Regelmatig borrels en personeelsuitjes.

Aan het werk!

Samen ontdekken of deze baan past bij jouw kennis, vaardigheden en ambities? Je mag ons altijd bellen, appen of mailen. Recruiters Ellen en Melissa bereik je per telefoon of app via 071 790 00 56. Mailen kan naar recruitment@lyceo.nl.

Al helemaal overtuigd? Dan stuur je meteen je cv en motivatiebrief toe via het sollicitatieformulier. Die bekijken we binnen 1-3 werkdagen, waarna we hopelijk een gesprek kunnen plannen. Klikt het tijdens het sollicitatiegesprek? Dan voeren we een tweede gesprek en nemen we een persoonlijkheidstest af om je beter te leren kennen. Iedereen enthousiast? Dan worden we collega’s!

Werk je voor een werving- en selectiebureau en wil je ons helpen met het vervullen van deze vacature? Niet nodig! Het Lyceo-gevoel ervaar je alleen als je direct bij ons solliciteert.