Functioneel Applicatiebeheerder

Solliciteer

Vacature: Functioneel applicatiebeheerder (32-40u/w)

Lyceo groeit. Om onze groei in goede banen te leiden zijn we o.a. bezig met een uitbreiding van het team IT. In het kader van deze uitbreiding zijn we momenteel op zoek naar een Functioneel Applicatiebeheerder.

Lyceo – Leren leer je zo!

Ieder kind is anders. En met miljoenen verschillende talenten én struikelblokken, gaat leren niet voor iedereen vanzelf. Daarom hebben sommige leerlingen wat extra aandacht nodig. Aandacht voor leren zelf. Want leren kun je leren. Dat vinden we niet alleen, dat hebben we ook wetenschappelijk bewezen.

Bij Lyceo leren we leerlingen leren. Daar hebben ze bij elke toets, elk school- of studiejaar en bij alles wat ze daarna ondernemen, profijt van. Mede dankzij jou gaan leerlingen straks met meer zelfvertrouwen naar school.

 Wat ga je doen?

  Als Functioneel Applicatiebeheerder bij Lyceo ben je verantwoordelijk voor het configureren en instellen van de applicaties ten behoeve van de eindgebruikers. Denk hierbij aan een CRM-systeem, een HRM-systeem, onze centrale roostertool, locatie- en productbeheer, rollen en rechten configuraties en nog veel meer.

  Binnen de Interne Helpdesk van Lyceo speelt de afdeling Functioneel Applicatiebeheer een centrale rol. Jij bent het aanspreekpunt voor collega’s met vragen over Lyceo’s eigen applicaties. Je helpt op een proactieve manier de eindgebruikers bij hun vraagstukken en schakelt met de programmeurs om problemen op te lossen. Je hebt een belangrijke signaleerfunctie voor de verbeteringen van de applicaties en je test nieuwe functies voor ons techniekteam. Dankzij het direct contact met de eindgebruikers via de Helpdesk ben je goed op de hoogte van wat er speelt in het hele land en hoe de applicaties in de praktijk worden gebruikt. 

 • Je biedt ondersteuning aan je collega's bij het gebruik van informatiesystemen en applicaties.
 • Je bent verantwoordelijk voor het adequaat (laten) oplossen en prioriteren van vragen, storingen, bugs en/of issues van de verschillende applicaties.
 • Je voert het accountbeheer uit binnen de applicaties
 • Je doet verbetervoorstellen om de kwaliteit van de processen te verbeteren.
 • Je werkt samen met de verschillende scrum-teams en sluit op regelmatige basis aan bij scrum-events
 • Je bent verantwoordelijk voor de functionele documentatie van alle applicaties, hierdoor kan iedereen deze duidelijk begrijpen en effectief gebruiken.

Lyceo en je collega’s

Lyceo is de snelst groeiende en meest innovatieve onderwijsondersteuner van Nederland: van examentraining, huiswerkbegeleiding, studie- en beroepskeuze tot leren programmeren. Je vindt ons door het hele land. Onze passie is leerlingen te motiveren het beste uit zichzelf te halen. Dit doen we door het geven van inhoudelijke begeleiding en het verbeteren van studievaardigheden. Onze kernwaarden zijn persoonlijke aandacht, vertrouwen en een flinke dosis positiviteit. We zijn een innovatieve en dynamische onderwijsonderneming. Met ons Lyceo Extra programma zetten wij ons in voor gelijke kansen in het onderwijs. Voel jij je thuis tussen ambitieuze, inspirerende en bovenal gezellige collega’s? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Je wordt onderdeel van het IT-team, een jong en ambitieus team, dat dagelijks veel impact maakt op Lyceo. Zo ontwikkelen wij continu nieuwe eigen lesmethodes en apps. 

Jij neemt met je mee …

Je hebt in deze functie veel contact met collega’s door het hele land. Het is belangrijk dat je over goede communicatie vaardigheden beschikt en dat je snel kunt schakelen tussen verschillende werkzaamheden. We denken dat deze functie qua niveau goed past bij iemand die net is afgestudeerd in een relevante studierichting of die toe is aan een 2e carrièrestap.
 • Je hebt een relevante opleiding afgerond

 • Bonus: je hebt ervaring met een ticketsystemen zoals bijvoorbeeld Freshdesk

 • Bonus: Je hebt enige ervaring of affiniteit met databasestructuren (SQL)

 • Bonus: Je hebt kennis van de Scrum-methodiek

Dit krijg je van ons

 • Een startsalaris tussen de €2500,- en € 3000,- euro bruto per maand op basis van 40uur.  

 • Een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.

 • 23 verlofdagen en 8% vakantiegeld.

 • Een pensioenregeling en reiskostenvergoeding.

 • Mogelijkheid tot deelname aan onze Lyceo Academie. Dit is ons trainingsprogramma waarin je fysieke en online trainingen kunt volgen die je helpen groeien als professional.

 • Regelmatig borrels en personeelsuitjes. 

 • Een leuk team!

Aan het werk!

Solliciteren is mogelijk zolang de vacature vermeld staat op onze website. Na het ontvangen van jouw cv en motivatie proberen we je binnen vijf werkdagen te laten weten of we je uitnodigen voor een (digitaal) sollicitatiegesprek. Klikt het van beide kanten? Dan voeren we een tweede gesprek. Iedereen enthousiast? Dan worden we collega’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jochem van der Brugge via jochem.vanderbrugge@lyceo.nl of 071 - 79 000 40.

Werk je voor een werving- en selectiebureau en wil je ons helpen met het vervullen van deze vacature? Niet nodig! Het Lyceo-gevoel ervaar je alleen als je direct bij ons solliciteert.