Adviseur LOB en Burgerschap voortgezet onderwijs

Solliciteer

Adviseur LOB en Burgerschap voortgezet onderwijs (32-40u/w)

Heb jij affiniteit met voortgezet onderwijs, LOB (loopbaanontwikkeling), burgerschap en relatiebeheer? Zoek jij een baan waarin je sparringpartner kan zijn van het voortgezet onderwijs in heel Nederland? Dan zijn we op zoek naar jou! 

Lyceo & Qompas

Goede loopbaanontwikkeling- en begeleiding (LOB) op school helpt leerlingen de beste profiel- en studiekeuze te maken. Lyceo ondersteunt scholen, ouders en vooral leerlingen hierbij op allerlei manieren en werkt daarbij nauw samen met Qompas, onze kennispartner. Qompas biedt een complete dienstverlening voor loopbaanontwikkeling en -begeleiding. Denk bijvoorbeeld aan online lesmethodes voor profiel- en studiekeuze waar een groot deel van de middelbare scholen gebruik van maakt.’

Wat ga je doen?

Als adviseur LOB en Burgerschap voor het voortgezet onderwijs bij Qompas informeer, adviseer en enthousiasmeer jij scholen in het voortgezet onderwijs over deze methodes. Je zorgt dat bestaande samenwerkingen soepel verlopen, legt contact met nieuwe scholen en spreekt decanen en directies door heel Nederland. Je bespreekt de specifieke mogelijkheden van de methodes met betrekking tot leerlingbegeleiding, de didactische visie en de tests. Je ontwikkelt jezelf tot een inspirerende sparring- en kennispartner voor onze klanten. Zo werk je mee aan de verdere groei van het aantal scholen dat van de Qompas-methodes gebruik maakt.

 • Je bouwt aan een netwerk binnen het voortgezet onderwijs in Nederland.
 • Je geeft in het eerste kwartaal training aan de scholen.
 • Je draagt met behulp van de Qompas-dienstverlening oplossingen aan.
 • Je werkt met een gedreven team vanuit kantoor Leiden en door het hele land.

Vind je het leuk om vooral inhoudelijk met LOB en burgerschap bezig te zijn? Ook dan komen we graag met je in contact!

Adviseur Ilonka over haar functie

Mijn werk is uitdagend, afwisselend en interessant. In het begin was het ook best spannend, want als docent en decaan had ik geen idee hoe ik het zou vinden om te werken als adviseur in een commercieel bedrijf. Gelukkig heb ik tot op de dag van vandaag beslist geen spijt van deze stap! Mijn werkweek ziet er nooit hetzelfde uit: de ene week ben ik veel op pad om decanen te spreken over LOB en burgerschap bij hen op school of om trainingen te geven aan mentoren. De andere week ben ik juist meer op kantoor om met collega’s te brainstormen over het verbeteren van onze producten en diensten. Het belangrijkst voor mij is dat ik een bijdrage kan leveren aan goede loopbaanontwikkeling en -begeleiding voor alle leerlingen in Nederland, ongeacht hun niveau of woonplaats. En wat is nou leuker dan zulk mooi werk doen met ook nog eens hele gezellige collega’s? 

Je collega’s

Jij wordt onderdeel van een team van 11 collega’s dat dagelijks zorgt dat leerlingen een goed onderbouwde studiekeuze kunnen maken en scholen invulling kunnen geven aan burgerschapsonderwijs. Iedereen heeft zijn eigen takenpakket, maar jullie werken nauw samen. Op kantoor gaan gezelligheid en hard werken goed samen. Iedereen wil vooruit, we leren van elkaar en de lijntjes zijn kort. Eén keer per jaar laten jullie de focus even los tijdens het onvergetelijke personeelsuitje.

Jij neemt met je mee …

Je wordt er blij van als je mensen verder kunt helpen, of het nou gaat om klanten of collega’s en je hebt affiniteit met LOB en/of burgerschap. Ons ideaal plaatje ziet er zo uit: 

 • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau.
 • 2-3 jaar ervaring in LOB en/of burgerschapsonderwijs.
 • Commerciële ervaring is een pré.
 • Je bent communicatief vaardig en handelt proactief.
 • Je werkt zelfstandig en pakt je verantwoordelijkheid.
 • Je bent administratief sterk en hebt je zaken goed op orde.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands.
 • Je beschikt over een rijbewijs en hebt er geen enkel bezwaar tegen door heel Nederland te reizen.

Let op; we hebben ook mogelijkheden voor een meer inhoudelijke rol op het gebied van LOB en Burgerschap. In dat geval werk je voornamelijk vanuit ons kantoor in Leiden.

Dit krijg je van ons

Natuurlijk mag je iets terugverwachten voor jouw tijd en inzet. Wij bieden jou onder meer:

 • Een bruto maandsalaris tussen de € 3000,- tot € 4250,- afhankelijk van ervaring.
 • Een functie voor 32 of 40 uur; net wat jou het beste past.
 • Een leaseauto.
 • Direct een onbepaalde tijd contract.
 • Een pensioenregeling, vakantiegeld en 25 vakantiedagen.
 • Een fijne werkplek dichtbij het centrum van Leiden, naast een station en met gratis parkeergelegenheid.
 • Mogelijkheid tot deelname aan onze Lyceo Academie. Dit is ons trainingsprogramma waarin je fysieke en online trainingen kunt volgen die je helpen groeien als professional.
 • Een team van enthousiaste collega’s!

Interesse?

Leuk! Samen ontdekken of deze baan past bij jouw kennis, vaardigheden en ambities? Je mag ons altijd bellen, appen of mailen. Recruiters Ellen en Melissa bereik je per telefoon of app via 071 790 00 56. Mailen kan naar recruitment@lyceo.nl.

Al helemaal overtuigd? We ontvangen graag je cv via het sollicitatieformulier. Je hoort binnen 1-3 werkdagen van ons!

Werk je voor een werving- en selectiebureau en wil je ons helpen met het vervullen van deze vacature? Niet nodig! Het Lyceo en Qompas-gevoel ervaar je alleen als je direct bij ons solliciteert.