Accountmanager binnendienst

Solliciteer

Gezocht: Accountmanager binnendienst  (32-40u/w)

De afgelopen jaren is Lyceo uitgegroeid tot de toonaangevende onderwijsondersteuner in Nederland. Wij zien onszelf als partner van het onderwijs. Als accountmanager binnendienst word jij de verbindende schakel tussen scholen en de organisatie en zorg je dat trajecten op scholen soepel verlopen.

In 't kort

✔ Verantwoordelijk voor de uitvoering van verschillende diensten. 
✔ Onderhouden van contact met alle betrokken partijen. 
✔ Een contract voor onbepaalde tijd.
✔ Een leuk team, regelmatig borrels. uitjes en één keer per jaar een groot feest met de hele organisatie. 

Lyceo – Leren leer je zo!

Ieder kind leert anders. En met miljoenen verschillende talenten én struikelblokken, gaat leren niet voor iedereen vanzelf. In overvolle klassen kunnen docenten niet altijd alle aandacht geven die nodig is. Daarom hebben sommige leerlingen wat extra aandacht nodig. Aandacht voor leren zelf. Want leren kun je leren. Dat vinden we niet alleen, dat hebben we ook wetenschappelijk bewezen.

Bij Lyceo leren we leerlingen leren. Daar hebben ze bij elke toets, elk school- of studiejaar en bij alles wat ze daarna ondernemen, profijt van. Mede dankzij jou gaan leerlingen straks met meer zelfvertrouwen naar school.

Wat ga je doen?

Op meer dan 150 middelbare scholen in Nederland verzorgt Lyceo onderwijsondersteuning. Dit kan huiswerkbegeleiding, bijles of examentraining zijn, maar ook surveillance, een bijspijkertraject of lente-zomerschool. Bij al deze diensten is de binnendienst een belangrijke schakel. Wanneer jouw collega’s van de buitendienst met een school hebben afgesproken om een dienst te leveren, is het aan jou om te zorgen dat de uitvoering van de dienstverlening helemaal op rolletjes loopt. En dat doe je als volgt:

 • Je staat in contact met scholen en collega’s en maakt concrete afspraken over de levering van een dienst. Je houdt hierbij rekening met de beschikbaarheid van begeleiders, de wensen van de school en de termijn waarop het traject moet starten.

 • Je legt afspraken met scholen en collega’s helder vast in ons CRM-systeem.

 • Je zorgt dat roosteraars de juiste begeleiders inzetten op trajecten en dat zij met de juiste voorbereiding en verwachtingen een traject starten.

 • Voor, tijdens en na een traject onderhoud je contact met alle betrokken partijen. Zo voorkom je onverwachte situaties.

 • Loopt het toch anders dan gepland? Dan zoek je samen met collega’s snel een oplossing waar iedereen tevreden mee is. 

Accountmanager Fabien over zijn functie

De functie van accountmanager binnendienst is een veelzijdige functie. Wat dit werk leuk en uitdagend maakt, is het feit dat elke dag anders is. Dit komt door de variatie aan werkzaamheden en de collega's waarmee je als team samenwerkt. Jij bent degene die zorgt dat de trajecten op school van A tot Z goed verlopen. Daarbij werk je op verschillende vlakken met veel collega's samen. Doordat je een echte 'spin in het web' bent, ben je betrokken bij onder andere Sales en Roostering en heb je contact met ondersteunende afdelingen zoals IT, Finance, Logistiek en Kwaliteit. 

Nu ben je natuurlijk nieuwsgierig naar wat dit allemaal concreet betekent. Laten we je eens meenemen in de functie van accountmanager binnendienst:

 • Managen van warme klanten > hoe lopen trajecten, wat zijn de wensen en behoeften van de school, waar kunnen we nog meer mee helpen?

 • Administratieve taken > opstellen van draaiboeken en opdrachtbevestigingen, factureren van dienstverlening, noteren van belangrijke trajectgegevens en nog veel meer.

 • Aansturen van het roosterteam > hoe komen we tot de beste begeleiders voor onze trajecten, welke gaten zijn er nog en hoe gaan we deze oplossen?

 • Sales > samen met scholenpartners draag je zorg voor het zo goed mogelijk voorbereiden, uitvoeren en evalueren van trajecten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het uitbreiden van de sales op bestaande scholen door jouw warme contact.

Dit geeft hopelijk al een beter beeld. Laten we je nu eens meenemen in een dag als accountmanager binnendienst:

 • 8:30 uur: loop je het kantoor in Leiden binnen. De collega's van het roosterteam zijn al druk bezig met de afmeldingen die binnen zijn gekomen en proberen deze op te lossen door de juiste vervanger te vinden. 

 • 9:00 uur: schakel je even met de verantwoordelijke van het roosterteam: welke afdelingen zijn er binnengekomen, wat is de oplossing geweest, zijn de scholen op de juiste wijze geïnformeerd.

 • 09:15 uur: je checkt je mailbox op belangrijke mailtjes die binnen zijn gekomen die direct opgepakt dienen te worden. 

 • 10:00 uur: je hebt het regio salesoverleg met de Salesmanager (scholenpartner) en andere interne stakeholders die bij jouw scholen zijn betrokken.

 • 11:00 uur: je hebt je 1e schoolgesprek op deze dag, er zullen nog meer volgen. 

 • 12:00 uur: het is tijd om even te lunchen, ook dat is belangrijk.

 • 12:30 uur: er zijn telefoontjes en mailtjes binnengekomen van collega's en scholen die je nu gaat oppakken.

 • 14:30 uur: alles wat je doet moet goed geadministreerd worden in diverse systemen waar wij mee werken.

 • 16:00 uur: hoe loopt de roostering van je schooltrajecten? Je vraagt even na bij het roosterteam hoe het gaat en of er nog bijzonderheden zijn.

 • 16:30 uur: je rondt je laatste werkzaamheden af en zorgt dat alles wat afgerond moet zijn is afgerond. 

 • 17:00 uur: je gaat met een voldaan gevoel naar huis. Hoe mooi dat je een belangrijke rol hebt mogen spelen in de ontwikkeling van leerlingen. 

Dit is nog maar een kleine greep uit de functie van accountmanager binnendienst. Klinkt als een uitdagende en leuke functie toch! Wil je meer weten? Wij vertellen je natuurlijk graag meer.

Je collega’s

Met 175 vestigingen is Lyceo de grootste onderwijsondersteuner in Nederland. Een innovatieve onderneming die altijd in beweging is. Zo ontwikkelen wij continu nieuwe eigen lesmethodes en apps. We zijn de snelst groeiende en meest innovatieve onderwijsondersteuner van Nederland. Je vindt ons door het hele land met examentraining, huiswerkbegeleiding, studie- en beroepskeuze tot leren programmeren. We willen elke dag weer leerlingen motiveren het beste uit zichzelf te halen. Dit doen we door het geven van inhoudelijke begeleiding en het verbeteren van studievaardigheden. Onze kernwaarden zijn vertrouwen, deskundigheid en een flinke dosis positiviteit. Met ons Lyceo Extra programma zetten wij ons in voor gelijke kansen in het onderwijs.

Je komt te werken op de Binnendienst, waar je nauw gaat samenwerken met 6 accountmanagers binnendienst, het roosterteam en natuurlijk ook de buitendienst. In het team heeft iedereen zijn eigen verantwoordelijkheden, maar uiteindelijk doen jullie het samen en wordt iedereen blij wanneer we met zijn allen resultaat boeken. Jullie zoeken dan ook gemakkelijk de verbinding met andere afdelingen op. Op ons kantoor wil iedereen vooruit, leren we van elkaar en zijn de lijntjes kort. Maar 2 keer per jaar laten jullie de focus even los tijdens de onvergetelijke personeelsuitjes.

Jij neemt met je mee …

We zoeken iemand die onze kernwaarden (positiviteit, deskundigheid, vertrouwen) uitstraalt naar collega’s en klanten. Je legt makkelijk contact en bent een goede relatiebeheerder. Goed plannen is een belangrijke vaardigheid in dit werk, net als inspelen op ad-hoc situaties. Je schrikt niet terug voor administratie en kunt kansen herkennen voor de organisatie. Verder maak je ons heel blij met:

 • Een hbo- of wo-diploma
 • Ervaring in een commerciële functie is een pré. Dit kan op een kantoor zijn, maar bijvoorbeeld ook in de retail of andere dienstverlening.

Dit krijg je van ons

Natuurlijk mag je iets terugverwachten voor jouw tijd en inzet. Wij bieden jou op basis van een 40-urige werkweek onder meer:

 • Een salaris tussen de € 2400,- en € 2800 ,- bruto per maand op basis van 40 uur en afhankelijk van ervaring.

 • Een bonusregeling.

 • 8% vakantiegeld en 23 vakantiedagen per jaar.

 • Een pensioenregeling.

 • Een contract voor onbepaalde tijd.

 • Een vaste reiskostenvergoeding per km als je met de auto reist en een volledige reiskostenvergoeding als je met OV reist.

 • Een fijne werkplek dichtbij het centrum van Leiden, naast een station en met gratis parkeergelegenheid.

 • Een baan waarin je jezelf ontwikkelt en groeit.

 • Onze geweldige kok Esther die vier dagen per week een heerlijke lunch bereidt, en als werknemer kun je voor een klein bedrag aan schuiven.

 • Even een pauze nodig van het scherm? Vermaak je met je collega's bij de pingpongtafel, sjoelbak of met tafelvoetbal.

 • En niet te vergeten, onze enthousiaste medewerkersvereniging zorgt ervoor dat er elke maand wel iets leuks te beleven valt tegen een kleine vergoeding, of het nu gaat om borrels of activiteiten. 

Aan het werk!

Samen ontdekken of deze baan past bij jouw kennis, vaardigheden en ambities? Je mag ons altijd bellen, appen of mailen. Recruiters Ellen, Melissa en Tess bereik je per telefoon of app via 071 790 00 56. Mailen kan naar recruitment@lyceo.nl.

Al helemaal overtuigd? Dan stuur je meteen je cv en motivatiebrief toe via het sollicitatieformulier. Die bekijken we binnen 1-3 werkdagen, waarna we hopelijk een gesprek kunnen plannen. Klikt het tijdens het sollicitatiegesprek? Dan voeren we een tweede gesprek waarin we je nog beter leren kennen. Iedereen enthousiast? Dan worden we collega’s!

Werk je voor een werving- en selectiebureau en wil je ons helpen met het vervullen van deze vacature? Niet nodig! Het Lyceo-gevoel ervaar je alleen als je direct bij ons solliciteert.